Film

In Man zkt. vrouw zoekt Leopold samen met zijn buurman Julien naar de ware liefde via het internet. Hij doorspartelt in de film de gevoelens die je maar al te goed kent wanneer je op zoek bent naar een partner: de spanning, de gêne, de besluiteloosheid en het wat-als-ze-me-oersaai-zal-vinden-gevoel. Een ontroerend mooi en herkenbaar verhaal. Het beste bewijs dat mensen van zestig nog even passioneel, jaloers en onzeker zijn als toen ze zestien waren. Tussen de lach en de traan zitten de innemende acteerprestaties van Jan Decleir en Wim Opbrouck als gegoten. Die namen zijn vaste waarden op het scherm.

Decleir werd zowat overal gelauwerd. Hij heeft dan ook een palmares om u tegen te zeggen. De topfilms en -series waarin hij met overtuiging bijzonder complexe rollen neerzette, zijn simpelweg niet op te noemen. Jan Decleir zal ongetwijfeld de Belgische filmgeschiedenis ingaan als een van de belangrijkste acteurs ooit, zoniet de belangrijkste.

Wim Opbrouck is dan weer een creatieve duizendpoot. Theater, muziek, film, humor. Hij gaf onder meer kleur aan het opvliegende personage Frankie in de successerie Het Eiland. Eerder liet hij zijn kunnen al zien in de bekroonde reeksen van In De Gloria. (bmk)

Man zkt. Vrouw (Jan Decleir en Wim Opbrouck, zondag 21oktober, 20uur, CC De Meent Gemeenveldstraat34 Alsemberg-Beersel, 02- 359.16.00)

www.demeent.be