De fanfares uit Sint-Martens-Bodegem en Groot-Bijgaarden luisteren de processie op, net als vendeliers. De stoet toonde een terugblik op de heilige Wivina en de geschiedenis van Groot-Bijgaarden.

Klokslag 15uur zette de processie zich in beweging aan de Sint-Egisiuskerk en trok vervolgens langs de Brusselstraat, de Placestraat en de Wivindraaf naar de Wivinakapel voor een slotmoment. Aan de processie namen zo'n 500mensen uit Groot-Bijgaarden deel. Een aantal verenigingen verleende hun medewerking om de figurantenrollen in te vullen. Ondanks het minder fraaie weer daagden langs de straten toch heel wat mensen op om de Wivinaprocessie te zien passeren.

Met de Wivinaprocessie eert de Sint-Egidiusparochie de heilige Wivina, die in Groot-Bijgaarden een kloostergemeenschap oprichtte. Wivina werd al kort na haar dood in de twaalfde eeuw heilig verklaard. De eerste processie dateert uit die tijd. Tijdens de processie draagt de parochie het reliekschrijn van de heilige Wivina van de Sint-Egidiuskerk naar de Wivinakapel.