Deze parel van de heide leek recent wel vervloekt. Het ooit zo florissante gasthof-hotel ging in 2006 ten onder door frauduleuze praktijken van de toenmalige uitbaters. Nadat het mooie villapand een tijdje leegstond, werd het restaurant heropend in 2009.

Het liedje duurde niet langen dat was ook het geval met de kortstondige omvorming tot kinderdagverblijf.

Momenteel zijn Luc Meire (44) en Sabrina Slimani (28) volop aan de slag om Denneland opnieuw in te richten tot een gezellige brasserie, die wellicht eind januari feestelijk zal heropenen.

Luc baat al tien jaar de goed draaiende brasserie Falstaff uit in Gentbrugge en heeft met Sabrina een gedreven vriendin.

'Ik brand van ambitie om van Denneland opnieuw een topzaak te maken', zegt zij.

Het koppel was al een tijdje op zoek naar een passende locatie voor een tweede horecazaak.

'Ik had mooie foto's gezien van restaurant Il Carpaccio in Sombeke en wilde die zaak wel eens zien', blikt Luc terug.

'Ik reed verkeerd en kwam toevallig langs Denneland uit. Toen ik zag dat de zaak te huur stond, had ik mijn hart onmiddellijk verloren. Ik kwam diezelfde dag een kijkje nemen met Sabrina en zij was ook laaiend enthousiast, onder meer over de bijzonder ruime parking en de veilige speeltuin. Na contact met de eigenaar maakten we ook kennis met de binnenkant. Het interieur en de fraaie keuken lenen er zich perfect toe om hier opnieuw een topzaak te ontwikkelen.'

Met chef Björn Van Laere neemt het koppel een ervaren kok in de arm. Hij staat na anderhalf jaar werk bij een horecaleverancier te popelen om opnieuw achter het fornuis te staan.

'We hebben zaterdag een aantal Bourgondiërs uitgenodigd om de kaart voor te stellen', getuigt Luc.

'We waren allemaal meer dan aangenaam verrast over de culinaire hoogstandjes die we geserveerd kregen van Björn.'

De nieuwe chef van Denneland klinkt al even ambitieus als zijn werkgevers.

'We hebben alle troeven in handen om van Denneland een mooie brasserie met een verfijnde keuken te maken. Er is niet alleen de traditie van deze zaak, maar ook de vernieuwde aanpak die we nastreven. Er blijft plaats voor een snack, pannenkoeken en klassieke gerechten.'

Brasserie Denneland, Ommegangsdreef 51 in Waasmunster. Tel. 0475-20.31.73.