De feiten speelden zich af op 7juli 2010 op de Beneluxlaan in Zelzate. Het Nederlandse koppel Petrus Marteijn (65) en zijn vrouw Rosanne uit het nabijgelegen Terneuzen had net nieuwe fietsen gekocht. Rond 15 uur sloeg het noodlot toe toen vrachtwagenchauffeur Tonny C. (39) afweek van zijn rijvak.

De truck kwam op het afgescheiden fietspad terecht en maaide de twee omver. Rosanne raakte zwaargewond, Petrus overleed ter plaatse. Een deskundige van het parket stelde vast dat C. te snel en ongeconcentreerd reed en daarom de fietsers niet gezien had.

Het zit de nabestaanden hoog dat noch de doodrijder noch het bedrijf waarvoor hij reed, Europe NV, ooit contact met hen opnam. Ook gisteren voor de rechter had C. niets te zeggen. Volgens zijn advocaat is de man te zwaar onder de indruk, ook al herinnert hij zich er naar eigen zeggen niets meer van.

De procureur vorderde drie maanden cel met uitstel, 1.650 euro en een rijverbod van zes maanden. De rechtbank zwakte het rijverbod af tot vijf maanden.