Piet Wittevrongel, de man achter het Askoy II-project, houdt zich tijdens zijn vrije uren ook bezig met kunst. Naast het bewerken van affiches met de computer maakte hij al een tweetal kunstwerken die een boodschap bevatten.

'Mijn eerste kunstwerk was 'Coexist', dat niet alleen een godsdienstige boodschap brengt maar ook een melding bevat hoe we allemaal moeten proberen om harmonieus samen te leven. Iedere letter staat voor een symbool in onze maatschappij', zegt Wittevrongel.

Het eigenlijke kunstwerk staat op de beeldenwandeling in Lissewege, maar op vraag van de organisatoren van Sit on Art maakte Wittevrongel een tweede exemplaar op doek. 'Het gaat om een doek van 3,5 op halve meter dat werd vastgemaakt op een zitbank langs de Rederskaai. Het werd vakkundig losgemaakt door een onbekende die waarschijnlijk het werk graag ziet. Ik laat nu een tweede exemplaar maken van een halve meter groot dat wordt tentoongesteld in de kunstgalerij op de Rederskaai. Op de zitbank wordt een tekst aangebracht die verwijst naar de kunstgalerij. Het kunstwerk heeft wel een morele waarde en ik betreur dat het gestolen is. De persoon die het heeft gestolen kan er weinig mee aanvangen daar het door het concept al heel bekend is in de regio', weet Wittevrongel.

Wittevrongel lanceert dan ook een oproep naar de dief of eventuele getuigen van de diefstal om het kunstwerk opnieuw naar de Rederskaai te brengen. 'Naast de morele waarde vind ik het spijtig dat het gestolen werd. Begin oktober was een veiling voorzien van de kunstwerken waarvan de opbrengst naar een goed doel ging', zegt Wittevrongel. (nmi)