Op 20 april gaat de musical ‘die iedereen in Vlaanderen wil bereiken’ in première. Tegen dan moet de hele Nekkerhal een grondige metamorfose hebben ondergaan.

‘De keuze voor de Nekkerhal en voor Mechelen was weloverwogen’, zegt Hans Bourlon. ‘We hebben aan de Westhoek gedacht, maar nergens anders in Vlaanderen is er een zaal als de Nekkerhal. Bovendien heeft ook de bereikbaarheid een grote rol gespeeld. Mechelen is centraal gelegen, perfect bereikbaar voor mensen van Limburg tot de Westhoek.’

De Studio 100-baas hield hierover een uiteenzetting tijdens de maandelijkse lunch van PRIM (Public Relations Industries Mechelen), een organisatie van zakenmensen en communicatieverantwoordelijken.

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden kunnen de fietsbeurs en Wonen nog wel gewoon doorgaan zoals gepland. De rest van het jaar is de hal voorbehouden voor de musical.

Stevige boost

Met de organisatoren van het internationaal Meubelfestival in februari en de Libelle Winterfair in november volgend jaar is een overeenkomst gevonden om de nodige ruimte te geven. De Bras-rommel krijgt ruimte op de verhoogde parking.

De musical ‘14-’18 kan Mechelen een stevige boost geven. Met de stad, de hoteleigenaars en de horeca zijn al tal van afspraken gemaakt. Zo zal bijvoorbeeld een ‘14-’18-menu worden voorgesteld, is er een mogelijkheid om een stadsrondleiding te combineren met de musical en bieden de hotels een pakket aan van een ticket gecombineerd met een overnachting. ‘En natuurlijk hopen we op heel veel visibiliteit in heel de stad’, zegt Hans Bourlon.

Heel jaar gehuurd

Voorlopig zijn er voorstellingen gepland tot eind juni. Afhankelijk van de belangstelling hernemen de voorstellingen vanaf september. Om die reden is de Nekkerhal voor een heel jaar gehuurd. Of Studio 100 plannen heeft na de musical is twijfelachtig.

‘Mechelen is goed gelegen, maar het is in ieder geval niet onze bedoeling om hier te investeren in een pretpark’, zegt Hans Bourlon. ‘Ons eerste investeringsplan gaat nu richting Mannheim (Duitsland) en het waterpark in Plopsaland, waarvoor we in 16 miljoen euro voorzien.’