Energiebedrijf zou 1.000 klanten per dag verliezen door heisa

Electrabel verlaagt prijzen fors

Electrabel verlaagt prijzen fors
Electrabel komt terug op zijn plan om op de valreep de gasprijs nog met 3 procent te verhogen. Dat is te horen in regeringskringen. Er zou zelfs een ‘spectaculaire' prijsverlaging komen.

Electrabel, dat elektriciteit en gas levert aan 55 tot 60procent van alle gezinnen in ons land,doet vandaag zijn nieuwe commercieel beleid uit de doeken. Maar gisteren werd al duidelijk dat het grootste Belgische energiebedrijf een heel stuk verder gaat dan het louter instemmen met het regeringsplan om de energieprijzen te blokkeren vanaf 1april. Het heeft besloten de bevriezing te combineren met een verlaging van de prijzen.

Hoe fors Electrabel in de tarieven zal snijden, wordt vandaag bekendgemaakt. ‘Een vrij spectaculaire verlaging', zo wordt de operatie in regeringskringen omschreven.

Electrabel zou niet zozeer bezweken zijn voor de politieke druk om in te stemmen met de prijsbevriezing. Dat tegelijk de prijzen worden verlaagd, wijst erop dat de heisa van de voorbije weken over de verhoging van de gasprijs de concurrentiepositie van Electrabel geen goed doet. Het gerucht doet de ronde dat het bedrijf geconfronteerd wordt met een aanzienlijk klantenverlies: per dag zouden minimaal 1.000 klanten Electrabel inruilen voor een goedkopere leverancier.

Voorts ziet het ernaar uit dat de top van Electrabel vandaag de zwartepiet voor de verhoging van de gasprijs zal doorschuiven naar de Belgische energieregulator, de Creg. Die regulator heeft de energieleveranciers op het verkeerde been gezet, enkele dagen voor de prijsbevriezing van kracht zou gaan, luidt de kritiek. Uit briefwisseling zou blijken dat de Belgische energieregulator de leveranciers, en Electrabel in het bijzonder, op 30maart groen licht heeft gegeven om in extremis de gasprijs nog te verhogen.

Electrabel was overigens de allerlaatste die nog vasthield aan de verhoging van de gasprijs. Luminus bond woensdag al in, gisteren volgden Nuon en Essent.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees