Kerk deelgemeente Voortkapel te klein voor begrafenis

'Sanne, voor altijd in ons hart'

Foto: © Saskia Van Gestel

WESTERLO - In de kerk van Voortkapel werd de 23-jarige Sanne Van Loy uit Westerlo begraven. De kerk zat barstensvol. Buiten volgden nog eens 300 mensen de begrafenis op een groot scherm. Sanne kwam dinsdag om het leven bij een kettingbotsing op de E313.

De kerk van de Westelse deelgemeente Voortkapel was zaterdagvoormiddag te klein voor de talrijke vrienden en kennissen die de begrafenis van de 23-jarige Sanne Van Loy wilden bijwonen. Sanne kwam vorige week dinsdag om het leven bij een zware kettingbotsing op de E313 in Herentals. Een Nederlandse truckchauffeur kon niet tijdig meer stoppen voor een file en reed in op een andere vrachtwagen. Daarvoor stond de wagen van Sanne. De vrachtwagen knalde tegen de wagen van Sanne, die geplet werd tegen een andere vrachtwagen. Voor Sanne kon geen hulp meer baten, ze was op slag dood door de immense slag van het ongeval.

Het verlies van Sanne kwam hard aan bij haar familie en vrienden. 'Sanne, lieve schat, we zullen je nooit meer zien en nooit meer horen', schrijven haar ouders op het bidprentje. 'Maar je zit diep in ons hart en je zal er voor altijd wonen. Dichter dan dat kan je niet bij ons zijn. We houden zoveel van jou.'

Voor de ouders en grootouders van Sanne, zus Reine, broer Thijs en vriend Bjorn was het verdriet onbeschrijfelijk. Maar ook de andere familieleden, vrienden, vriendinnen en kennissen konden het verlies van Sanne nog steeds niet geloven. Vriend Bjorn maakte een liedje voor zijn Sanne. 'Ik ben er zeker van dat Sanne dit liedje lachend zou onthalen', zegt Bjorn. 'Ze zou het fantastisch vinden als ik voor haar iets zou zingen. Voor mij is Sanne de mooiste, de liefste en de beste. Haar lach, haar stem en haar warmte. Ze was voor mij de fontein van mijn leven. Leven zonder Sanne, ik weet niet of ik dat kan.'

Kleurrijk

De begrafenis was zeer emotioneel voor de aanwezigen. De chiro Sjaloom Voortkapel ging bij het naar buiten brengen van de kist voorop. De vriendinnen van Sanne hielden een vlag van de chiro vast en waren opvallend kleurrijk gekleed. Door verdriet overmand ging de stoet naar het kerkhof. Achter de kist volgden de ouders, de broer en zus van Sanne, haar vriend Bjorn en de andere familieleden en naaste vrienden van Sanne. De chiroleden lieten op het kerkhof ballonnen op.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio