Rechtsbuiten speelt niet meer tegen Bursaspor en vertrekt vandaag

Grozny heeft Legear beet

Grozny heeft Legear beet

Foto: BELGA

De transfer van Jonathan Legear (24) naar het Russische Terek Grozny is een feit. De rechtsbuiten speelde gisteren al niet meer mee tegen Bursaspor en reist vandaag naar zijn nieuwe club. Anderlecht mag straks 5 miljoen euro op de rekening verwachten.

Anderhalf uur voor het duel met Bursaspor kwam Jonathan Legear gisteren als eerste de grasmat op in het Vanden Stockstadion. Terwijl zijn ploegmaats hun voetbaluitrusting aantrokken bleef de rechtsbuiten in kostuum. Even voor de wedstrijd was zijn transfer naar Terek immers afgerond en Legear wilde geen enkel risico meer lopen om nog geblesseerd te raken.

'Er zijn nog enkele kleine details te regelen, maar alles zal afgerond worden in de volgende uren', lachte Legear die straks voor drie jaar met optie op een bijkomend seizoen tekent in Tsjetsjenië en er zo'n 1,8 miljoen euro per jaar zal verdienen.

'Ik kon onmogelijk neen zeggen tegen zo'n mooi en aantrekkelijk aanbod. Ik ben erg blij dat ik Anderlecht door de grote poort kan verlaten en met iedereen op goede voet sta. Deze club heeft mij enorm veel bijgebracht. De supporters hebben mij intens en trouw gesteund en ook het bestuur heeft altijd achter mij gestaan, ook en misschien vooral in de moeilijke momenten die ik hier heb gekend.'

De medische tests die de Luikenaar moet afleggen bij zijn nieuwe club zijn wel een dag opgeschoven. Legear reist vandaag af naar München waar hij zich pas morgen moet aanmelden in het ziekenhuis. Daarna kan hij afreizen naar de Russische club.

Zijn keuze voor de nummer tien uit de Russische competitie is opvallend. Enkele weken geleden verklaarde Legear nog: 'Een ploeg in Rusland zou mijn laatste keuze zijn.' Toch heeft de speler zich in het verleden ook al lovend uitgelaten over Terek Grozny. 'Die ploeg haalt alleen maar internationals met 250 selecties', lachte hij ooit.

Dit weekend is hij nog niet speelgerechtigd. Op 12 september tegen Kuban allicht wel.