Inbrekers maken opening in dak Krëfel

MECHELEN - Inbrekers hebben toegeslagen bij elektrozaak Krëfel aan de Brusselsesteenweg in Mechelen. Ze maakten een opening in het dak van de winkel en gingen onder meer met vijftien laptops aan de haal.

De inbraak werd in de loop van maandag al vastgesteld maar het nieuws raakte pas gisteren bekend. Vast staat dat de inbraak tussen zaterdagavond en maandagochtend gebeurde. Dieven klauterden op het dak van de elektrowinkel en maakten er met zwaar materieel een opening in. Eénmaal er een opening van ongeveer één meter op één meter in het platte dak gaapte, haalden ze het isolatiematerieel weg en verwijderden ze ook het valse plafond in de winkel. De daders daalden af in de zaak en konden uit de rekken en vitrinekasten een vijftiental laptops, enkele harde schijven, een gewone computer, spelconsoles en computerprogramma's stelen. De vitrinekasten werden geforceerd om de zaken te kunnen stelen.

Inbraakalarm

Hoe groot de waarde van de buit is, is nog niet duidelijk maar wellicht gaat het om meer dan tienduizend euro.

Hoewel Krëfel goed beveiligd is, slaagden de inbrekers er toch in om de sensoren van het alarm tijdens de inbraak te omzeilen. Het inbraakalarm trad nooit in werking.

Het is niet de eerste keer dat inbrekers Krefel aan de Brusselsesteenweg viseren. De voorbije jaren kreeg de elektroketen er al meermaals inbrekers over de vloer. Meestal kwamen de dieven via het dak of maakten ze een opening in de zij- of achtermuur. Eén keer werd er ook een ramkraak gepleegd. Toen reden dieven de toegangsdeur en ijzeren rolluik van de winkel aan diggelen.

De inbrekers van het afgelopen weekend zijn nog steeds spoorloos. Alles wijst erop dat het om een professionele bende ging.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio