VT4 frist voorzichtig op, maar zweert bij beproefde formules

VT4 frist voorzichtig op, maar zweert bij beproefde formules

Foto: *

Terwijl ze bij Woestijnvis achter de schermen de grote kanonnen in stelling aan het brengen zijn om in het najaar met VT4 nieuwe stijl uit te pakken, krijgen enkele succesprogramma's vanaf 27 februari al een opfrisbeurt. Heel voorzichtig, want op de persvoorstelling gisteren merkten we toch dat VT4 voorlopig vooral gaat voor meer van hetzelfde.

Opnieuw op huizenjacht

Michèle Van Sebroeck duikt ook op in het veertiende seizoen van Huizenjacht naast anciens Ann Van Elsen en Veronique De Kock. In de rubriek Kleur je interieur wisselt Filip Deslee af met nieuw gezicht Ann Roelands, een interieurarchitecte uit Brecht. Nieuw is dat koppels niet meer naar drie huizen meegetroond worden, drie experts screenen de woning in hun plaats. Het kooplustige koppel gaat dan gewoon de woning bekijken die hen het meest interesseert. 

Exotische liefde wordt minder ranzig

Als de Woestijnvis-invloed bij één programma al te merken is, dan is het wel bij Exotische liefde. ‘We gaan de ranzige kantjes van VT4 knippen', zei kersvers programmadirecteur Liesbet Vrieleman onlangs. Vandaar dat zielige Vlaamse mannen die aanpappen met ladyboys in Thailand plaatsmaken voor ‘normalere' gevallen van liefde over de grenzen heen. Al steigeren programmamakers Kris Gaens en Erik Van Berendoncks van productiehuis Sputnik als het woord ‘ranzig' valt. ‘Er zaten in het eerste seizoen ook gewone, diepmenselijke verhalen, maar daarover werd niets geschreven. We hebben van Liesbet Vrieleman geen lijst met beperkingen gekregen, al is de tweede reeks inderdaad wat breder.'

Slimste mens komt eraan

Eén van de kijkcijferkanonnen van het nieuwe VT4 moet dit najaar De slimste mens worden. Erik Van Looy presenteert opnieuw, al zal het programma wel een grondige facelift krijgen. De opnames starten pas in het najaar, maar achter de schermen wordt op dit moment al volop gewerkt aan het nieuwe seizoen.

Van Komen eten naar Playboy

Natuurlijk ontbreekt ook het succesnummer <i>Komen eten </i>niet. Het recept blijft hetzelfde: vier min of meer flamboyante persoonlijkheden die elkaar proberen te overtroeven op culinair gebied, begeleid door ironisch commentaar van Peter Van Asbroeck. In de eerste week zal vooral de 41-jarige Anouchka uit Kaprijke opvallen. Deze van afkomst Nederlandse ziet haar deelname vooral als een springplank naar een mediacarrière en droomt luidop van een fotoshoot voor Playboy. Lesley-Ann Poppe maakt dus blijkbaar school. 

Hans Otten wordt sidekick van Huisdokter Michèle

Huisdokter Michèle Van Sebroeck keert terug om lelijke interieurs nieuw leven in te blazen, maar de plaagstootjes krijgt ze deze keer van Hans Otten in plaats van Peter van Asbroeck. 'Michèle vraagt er gewoon om. We lachen heel wat af op de set', zegt Otten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees