Nieuwe busparking langs Oudstrijderslaan

Nieuwe busparking langs Oudstrijderslaan

De tijdelijke randparkings liggen er bijna altijd leeg bij . pli Foto: © Piet Lesage

IEPER - De tijdelijke randparking, die het stadsbestuur recent heeft ingericht op de terreinen van het NMBS-goederenstation langs de Oudstrijderslaan, is nog niet goed gekend. Het gaat om een parking voor zowat 150wagens, maar die staat nog altijd grotendeels leeg.

Die parking is er gekomen om de parkeerdruk in de omgeving van het station en CC Het Perron wat te verminderen, in afwachting dat de definitieve randparking achter het station aan de overkant van de sporen gerealiseerd is. Omdat de toeristenbussen tot nu toe op de terreinen van het NMBS-goederenstation mochten parkeren, moest hiervoor een oplossing gevonden worden.

Fietsstrook wegnemen

Omdat de piste om toeristenbussen te plaatsen ter hoogte van de groendienst, verlaten werd, moest een andere oplossing worden gevonden. De toeristenbussen krijgen nu een parking op de Oudstrijderslaan zelf, aan de kant van de groendienst. Doordat de bestaande parkeerstrook er amper 2,40m breed was, wat te weinig is voor bussen, werd een van de twee fietsstroken daar weggenomen. Zo is de busparking er nu 4,60meter breed. De fietsers hebben er nog voldoende ruimte en ook aan de overkant van de Oudstrijderslaan is er nog een fietspad.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio