Project-Vrijdagmarkt strikt modeketen Primark

GENT - Vastgoedontwikkelaars Limitless en De Paepe Group, die zich in een joint venture verenigden, beloven de komst van de hippe Britse modeketen Primark naar het Vrijdagmarkt-project. De joint venture stelt dat in het Project Vrijdagmarkt, tussen de Langemunt en de Onderstraat, de Britse keten een winkel van 5.300 vierkante meter zal openen.

Stil

Het immense winkelproject, oorspronkelijk opgestart door de Nederlandse Limitless Group, ligt al maanden stil. Vorige week raakte bekend dat de Gentse bouwgroep De Paepe zich in het project inkocht.

‘Als alles goed gaat, hopen we het project nu weer op te starten en zou het project eind 2012, begin 2013 af moeten zijn', stelt Patrick Tacq van CB Richard Ellis, die winkels aantrekt voor de projecten.

‘Primark en H&M zegden al toe voor de Vrijdagmarkt.' Primark, een goedkope, hippe modeketen uit Engeland, heeft al een winkel in Luik. In Gent wil de keten een zeer grote zaak openen. ‘Op het gelijkvloers en in de kelder. H&M komt ernaast, met een uitbreiding op de eerste verdieping', aldus Tacq. ‘Speelgoedwinkel Bart Smit komt er ook terug. Er is zeer veel vraag van grote ketens om aan de Vrijdagmarkt te komen. Het is nu alleen maar kwestie van het project zo snel mogelijk weer aan het rollen te krijgen.' (JFC)

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio