Koppel op dievenpad met limoengele Twingo

KUURNE / ROESELARE / DIKSMUIDE - Een jong koppel riskeert op de correctionele rechtbank van Kortrijk 15 maanden cel voor winkeldiefstallen. Echt moeilijk was het niet om hen te vatten, want als vluchtwagen gebruikten ze een opvallende, limoengele Twingo.

Tussen november 2010 en februari 2012 trokken Tatiana H. en Samir D. uit Diksmuide acht keer op dievenpad. Telkens stalen ze kleren of schoenen in winkels in Roeselare en Kuurne, zoals in Tommy Hilfiger, E5 Mode en C&A.

Volgens het openbaar ministerie ging het telkens om een kleine buit, maar schuwde het koppel het geweld niet. Een keer haalde D. een vlindermes boven. En toen het koppel in de C&A in Kuurne betrapt werd, deed hij alsof hij een wapen bij zich had om zijn achtervolgers af te schrikken. Getuigen zagen het koppel wegrijden met een limoengele Twingo. Ook bij de andere diefstallen werd de opvallende Twingo herkend.

Het parket vroeg dan ook de verbeurdverklaring van de auto. Tatiana H. smeekte de rechter dat niet te doen. ‘De auto is van mijn moeder. Ze heeft hem nodig om naar haar werk te gaan', aldus H., die de feiten gedeeltelijk toegaf en beloofde geen nieuwe diefstallen te plegen. Haar vriend stuurde zijn kat naar de rechtbank. Vonnis op 11juni.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio