Van Wijk eind dit seizoen weg bij Bergen?

Van Wijk eind dit seizoen weg bij Bergen?

Foto: BELGA

Dennis van Wijk, de Nederlandse succescoach van Bergen heeft een aflopend contract en verkeert in het ongewisse over zijn toekomst. De speculaties over een afscheid eind dit seizoen nemen toe.

Dennis van Wijk, die eerder minder glorierijke avonturen kende bij WillemII, Roeselare en Sint-Truiden, beleeft momenteel een hoogtepunt in zijn trainersloopbaan. Bergen is een van de revelaties van het seizoen, met Perbet als onverwachte topschutter. De Draken kunnen voor het eerst sinds 1935 zelfs stunten in de beker. Vraag is of Van Wijk nog beter kan en wil doen.

Zijn contract loopt af in juni en er waren nog geen gesprekken over een verlenging van die overeenkomst.

De Nederlander heeft daar zijn bedenkingen bij, al wil hij daar ook niet zoveel ophef over maken. 'Ik wil me nu focussen op de matchen tegen Standard en Club Brugge, en op de beker, wat me wel niet belet ondertussen rustig uit te kijken.'

Van Wijk mag dan in de wachtkamer zitten, Bergen maakt wel al werk van volgend seizoen. Het strikte al drie aanwinsten: aanvaller Aloys Nong (Standard), linksback Felix (Peruwelz-Moeskroen) en aanvaller Biatour (Tienen). Ook het dossier voor een nieuwe grasmat is al in kannen en kruiken.

Scifo in beeld

In de wandelgangen viel al de naam van Enzo Scifo,die naarstig op zoek is naar een club. Scifo was eerder al in beeld bij Bergen en werkte bij Moeskroen nog samen met Geert Brouckaert, de assistent-trainer bij Bergen. Bovendien kwam Van Wijk al in aanvaring met andere kopstukken van de club. 'Ik heb hier al enkele heilige huisjes gesloopt en dat valt blijkbaar niet bij iedereen in goede aarde. Ik ben echter ook streng voor mezelf en zou hier graag mijn werk vervolmaken', aldus Van Wijk die ondertussen het Frans voldoende onder de knie heeft om zijn spelers te prikkelen. 'Ik erger me wel aan wat sommigen details noemen zoals een actieve speler (Nicaise, nvdr.) die als analist op tv in Studio1 collega's op de korrel neemt.' Van Wijk vond overigens een elegante oplossing voor dat probleem. Hij riep Nicaise op voor de wedstrijd van de reserven op maandagavond. Net wanneer de uitzending van Studio1 start, dus de middenvelder kan er niet aanwezig in zijn.

Voorzitter Leone beloofde het dossier aan te pakken zodra het behoud verzekerd is, tenzij hij wacht tot maart en een eventueel succes in beker. Indien Van Wijk de beker zou winnen, wordt het voor voorzitter Leone wel moeilijk om de Nederlander niet langer bij de club te houden.