Post van dertien straten meegenomen met oud papier

BALEN - De inwoners van dertien straten in Balen-Rosselaar hebben op 30 maart geen post gekregen. Die dag werd hun post per vergissing meegenomen tijdens de ophaling van het oud papier.

De ophalers van IOK Afvalbeheer hadden postpakketten die in een portiek van een woning klaarstonden verward met oud papier en ze in de vuilniswagen vernietigd. Volgens bpost is een spijtig voorval. ‘Omdat postbodes op hun ronde niet alle post tegelijkertijd mee kunnen nemen, wordt een deel van de post op een bepaalde plaats klaargezet. Op die manier kan de postbode zich vlot herbevoorraden. Normaal gezien zitten die pakketten in een speciale afgesloten tas. Wellicht is dat door omstandigheden niet gebeurd die dag. Maar toch lagen de poststukken niet aan de straatkant, zoals oud papier. De ophalers van het oud papier zijn dus iets te ijverig geweest', zegt woordvoerder Fred Lens van bpost.

Spijtig voorval

De getroffen ronde omvatte de Roggestraat, Korenhoeven, Wouwerstraat, Korenstraat, Tarwestraat, Belsebaan, Gerststraat, Sint-Luciastraat, Tenderlo, Vuurmolenstraat, Klaproosstraat, Haverstraat en Boekweitstraat. Intussen heeft bpost alle inwoners op die ronde op de hoogte gebracht van het spijtige voorval.

‘Voor het overgrote deel gaat het om reclamefolders die zijn verdwenen. Maar natuurlijk kunnen er ook brieven en rekeningen inzitten. Daarom raden we inwoners aan om rechtstreeks de afzender te contacteren om de situatie uit te leggen. We verontschuldigen ons voor het ongemak', zegt de woordvoerder van bpost.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio