Bart Van Cauwenberghe en team openen school in Venezuela

Chocoladeambassadeur internationaal gevraagd

Chocoladeambassadeur internationaal gevraagd

Foto: © John De Vlieger

DEINZE - Chocolatier Bart Van Cauwenberghe en zijn directe medewerkster Julie Van Borm maken zich op om een chocoladeschool te openen in Venezuela. Ook komen er projecten met de wereldberoemde Britse kok Gordon Ramsey.

Bart Van Cauwenberghe uit Astene is geen onbekende meer in de wereld van de chocolatiers. Sedert de opening van chocolaterie De Zwarte Vos vijftien jaar geleden aan de steenweg Gent-Kortrijk in Astene, verwierf de chocolatier naam en faam in binnen- en buitenland. Zowel hijzelf als Julie Van Borm vielen al verscheidene keren in de prijzen voor hun

creaties in chocolade en voor de manier waarop ze in pralines bijzondere smaken durven te leggen.

De Belgian Chocolate Ambassador staat nu aan de vooravond van een nieuwe uitdaging en project.

'Een tijdje geleden heb ik in Astene een privécursus gegeven voor Amerikaanse restauranthouders', zegt Bart Van Cauwenberghe. 'Na die lessen speelde blijkbaar iemand mijn adres door in Brazilië. Ik ben naar Brazilië getrokken om er geïnteresseerden te stimuleren om met chocolade te werken. Op die manier kwam ik in Venezuela terecht. De bedoeling is om daar cacaodemonstraties te geven en zo jonge mensen te stimuleren om de chocolade ter plaatse te verwerken. De eigenares van een plantage merkte op dat de werklieden op de plantage verdwijnen. De meesten zijn tussen de 65 en 70 jaar oud. De jongeren blijken niet te beseffen dat er voor hen werk en inkomen aan de bomen hangen. Ik wil hen nu bewust maken van de waarde van die cacaobonen. In samenwerking met de restaurants en koks van de Hilton-hotelketen laten we een televisieopname maken in de Hilton in Trinidad. Met de chefs gaan we daar nieuwe smaakcombinaties uitwerken met lokale ingrediënten. Als dat lukt, gaan we terug om er in de herfst een school op te zetten. We gaan op die manier definitief de internationale toer op.'

Die weg zijn Bart en zijn zakenpartner Julie al een tijdje ingeslagen. Zo mochten ze onlangs pronken met een chocoladecreatie op de 24 uren van Le Mans in Frankrijk, aangevraagd door het automerk Aston Martin. Binnenkort wordt ook een site geïnstalleerd waarop klanten de wereld rond online een selectie met pralinesmaken kunnen bestellen. Nu maken ze ook werk van een aanvraag van Inbev en een samenwerking met de Britse tv-kok Gordon Ramsey.

Wie alles van Bart Van Cauwenberghe van nabij wil volgen, kan terecht op de nieuwe site.

Info:www.dezwartevos.be en info@dezwartevos.be

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio