47-jarige neergestoken in hals, motief onduidelijk

Kelner vermoord in café

Kelner vermoord in café

Gerecht en politie onderzoeken Café New Cardinal op sporen. hrb Foto: © Herman Ricour

GANSHOREN - Een 47-jarige kelner is gisteren in café New Cardinal achter de basiliek van Koekelberg doodgestoken. Het gerecht vermoedt een roofmoord, maar in de openstaande kassa van de zaak lag bij aankomst van de politie nog altijd geld.

Een klant die omstreeks 12.45 uur café New Cardinal op de hoek van de Keizer Karellaan en de Louis Delhovestraat binnenging, deed de lugubere ontdekking. De klant zag niemand in het café en er reageerde ook niemand toen hij vroeg of er iemand aanwezig was.

Geen getuigen

Toen de man naar het toilet ging, achteraan de zaak, trof hij er het lichaam aan van de 47-jarige Bruno, een werknemer van het café. Die lag op de grond met een gapende hoofdwonde en had zichtbaar veel bloed verloren.

De hulpdiensten werden opgeroepen, maar het slachtoffer overleed ter plaatse.

'Het gerechtelijk laboratorium, de wetsdokter en het parket zijn ter plaatse gekomen', zegt Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel-West. 'De man vertoonde meerdere messteken in de hals en de nek. Er zijn in het café geen wapens gevonden. Het motief van de moord is niet duidelijk. De kassa stond open, maar er stak nog geld in. Onderzoek moet uitwijzen of het om een roofmoord ging.'

Het café, dat 24 uur op 24 geopend is, staat niet gekend als een probleemzaak. Volgens de uitbater van het café, de 38-jarige Kural Kocer, zijn er nooit problemen in het café. 'Ik ben hier donderagochtend om drie uur vertrokken. Toen was alles rustig.'

Verkeersknoop

Meteen na de gruwelijke vondst werd het café gesloten en de omgeving werd deels afgesloten. Het verkeer op de Keizer Karellaan werd teruggebracht naar een rijstrook. Er ontstond vooral tijdens de avondspits heel wat hinder. Er was hinder tot in de tunnels van de kleine ring en vele straten in de buurt konden het sluipverkeer niet slikken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio