Rijwoning meteen verkocht na renovatie in VT4-programma

'De Huisdokter' doet wonderen in huis

'De Huisdokter' doet wonderen in huis

Patrick, Brigitte en hun dochter Jessica in hun door De Huisdokter mooi gerenoveerde keuken. Foto: Kristof Lauwers

WILLEBROEK/BORNEM - De rijwoning van Patrick Van Dessel, Brigitte Van Herrewege en hun dochter Jessica in Klein-Willebroek raakte meteen verkocht na een drastische make-over door interieurontwerpster Michèle Van Sebroeck in het VT4-programma 'De Huisdokter'.

Patrick Van Dessel (50) is geboren en getogen in Klein-Willebroek. 'We kochten dit huis in de Volksstraat dertig jaar geleden', vertellen Patrick en zijn vrouw Brigitte. 'We hebben hier ook altijd graag gewoond. We hadden de hoop om ooit ons droomhuis te vinden eigenlijk al opgegeven. We hadden net nieuwe meubels voor dit huis gekocht, toen we toch een betaalbare open bebouwing met een mooie tuin vonden in Wintam.'

'Dit huis stond te koop sinds juli vorig jaar. Maar er kwam niet één bod. Daarom stelde het immokantoor voor om deel te nemen aan De Huisdokter op VT4. Die kans krijg je maar één keer. We twijfelden geen moment.'

En interieurontwerpster Michèle Van Sebroeck bracht een wervelwind in huis. Het brave, een beetje oubollige interieur verdween. 'Ik herkende het eerste moment na de grondige renovatie ons eigen huis niet meer', bekent Brigitte.

De eikenhouten keuken werd geschilderd en kreeg nieuwe kastdeurtjes. De grote houten deur tussen de woonkamer en de keuken verdween. In de woonkamer werd een nieuwe gashaard geplaatst. De muren kregen er een gedurfd behang. Ook de slaapkamer werd helemaal opgefrist. En alle ramen kregen een eigentijdse raambekleding.

De grondige renovatie en de opnames gebeurden in december. 'Het huis lijkt nu veel ruimer en lichter. We zijn heel tevreden met het resultaat. Twee weken later, begin januari, was het huis ook al verkocht', zegt Brigitte.

'We hebben er ook de prijs voor gekregen die we vroegen: 199.000 euro', vervolgt Patrick. 'Eind maart verhuizen we naar Wintam. Jessica krijgt er een eigen studio op zolder. Er wachten ons, ook in onze nieuwe woning, nog grondige renovatie- en verbouwingswerken.'

De Huisdokter, met de renovatie van de rijwoning van Patrick en Brigitte in Klein-Willebroek, is vandaag om 21 uur te zien op VT4.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio