Politie pakt gijzelnemers op na wilde achtervolging

Gangsters gijzelen bankdirecteur

Bij het buitenwandelen van het kantoor werd de bankdirecteur bedreigd.rdb Foto: © rdb

ETTERBEEK - De bankdirecteur van het Delta Lloyd-kantoor aan de Sint-Michielswarande is donderdagavond na sluitingstijd een tijdlang gegijzeld. Een alerte patrouille kon de daders na een wilde achtervolging klemrijden.

Twee mannen hebben donderdag, iets na 18uur, de bankdirecteur van een Delta Lloyd-kantoor een tijdlang gegijzeld in hun wagen. De directeur sloot net zijn kantoor aan de Sint-Michielswarande af toen de twee mannen hem belaagden. Ze eisten dat de verantwoordelijke de deur opnieuw opende en hen geld overhandigde. Dat ging echter niet door een tijdslot op de deur van het filiaal.

Daarmee namen de twee belagers, waarvan één gewapend met een pistool, geen genoegen. ‘Ze hebben de directeur geboeid en op de achterbank van hun wagen gezet', zegt Jean-Marc Meilleur van het Brusselse parket. ‘Daarop reden ze weg. Een alerte patrouille die net in de buurt reed, met op de achterbank een crimineel, had de wagen in de gaten gekregen. Op de achterbank was duidelijk een schermutseling aan de gang, waarbij de directeur enkele rake vuistslagen kreeg. Toen de agenten de wagen aanmaanden om te stoppen, sloegen ze op de vlucht.'

De twee gijzelnemers gingen tijdens de achtervolging wild tekeer. Daarbij reden ze onder andere langs de Generaal Jacqueslaan in tegenovergestelde richting in volle avondspits. Ook door de tunnels in de omgeving van het Montgomeryplein ging het in tegenovergestelde richting. Ze richtten heel wat schade aan bij wagens die stonden aan te schuiven. ‘De bankdirecteur was er in geslaagd om het portier achteraan te openen, dus dat sloeg tegen alle wagens die ze kruisten. Vermoedelijk wilde de man zo ontsnappen. Uiteindelijk kon de patrouille de wagen klem rijden in de drukke Brand Whitlocklaan. Bij het uitstappen van een van de daders, zagen de agenten dat hij een pistool in zijn handen had. Dat legde hij wel meteen aan de kant.'

De twee daders, afkomstig uit het Noorden van Frankrijk, werden zonder problemen opgepakt en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Ze blijken al heel wat feiten op hun kerfstok te hebben in hun thuisland. De directeur kwam er met de schrik vanaf en met wat lichte kneuzingen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio