Harmonie brengt concert met tekenfilmmuziek

Harmonie brengt concert met tekenfilmmuziek

Foto: © SBR

LEDEGEM - De koninklijke harmonie St. Cecilia van Ledegem plant samen met trommelkorps Styx een wel heel bijzonder optreden. Op zaterdag 28januari brengen ze enkel en alleen muziek afkomstig uit tekenfilms.

'Dat gaat van klassiekers zoals Pocahontas, Tom en Jerry, en The Flintstones tot enkele recentere films zoals Chicken Run, The Incredibles of Enchanted. Alles passeert de revue', klinkt het.

Dirigent van dienst is Tom Collier, die sinds vorig jaar het stokje hanteert in de harmonie. 'Toen hij hoorde dat de harmonie elk jaar een concert speelt rond een bepaald thema, was hij onmiddellijk enthousiast', zegt voorzitter Bart Hanssens. 'Het programma was in enkele weken klaar en de muzikanten zijn dan ook heel goed voorbereid. De dirigent noemt het zelf een even-kijken-wat-voor-vlees-we-in-de-kuip-hebben-concert.'

Ook aan de verdere toekomst wordt gedacht. 'In de paasvakantie staat een muziekdag voor de kinderen van de basisschool op het programma. Ook in mei laten we de kinderen even proeven van het blaasinstrument. De doorstroming vanuit jeugdharmonie Sonore verloopt optimaal. Dat geldt ook voor het trommelkorps Styx. Ondertussen zijn er al meer dan dertig trommelaars. En de aanpak loont, want ondertussen zijn er al tal van mama's en papa's die vroeger ook trommelden, met zoon of dochter de smaak opnieuw te pakken krijgen en op die manier een tweede carrière beginnen', klinkt het.

'St. Cecilia on stage', zaterdag 28januari, De Kring. www.harmonieledegem.be

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio