Basketbal

Anke De Mondt blijft ambitieus: 'Ik sluit een comeback bij Belgian Cats niet uit'

Anke De Mondt blijft ambitieus: 'Ik sluit een comeback bij Belgian Cats niet uit'

Anke de MondtWAS Foto: © WAS

ANTWERPEN - Anke De Mondt blijft haar trofeeënkast aanvullen. De Antwerpse won met haar nieuwe ploeg Krakau de Beker van Polen. 'Dit is heerlijk', zegt De Mondt.

Anke De Mondt verliet België in 2000. 'Ik had mijn limiet in België bereikt. Als prille twintiger trok ik dus naar het buitenland. Eerst naar Frankrijk en dan naar Spanje. In Spanje kwam ik via Gran Canaria en Burgos terecht bij Salamanca, na Valencia de tweede topploeg. Na drie jaar van vooral ereprijzen was het in de campagne 2010-2011 raak', vertelt de Antwerpse. 'We wonnen de Spaanse titel, de Supercup en vooral de Euroleague. Dat is de Champions League van het basket', aldus De Mondt, die na Ann Wauters pas de tweede Belgische is die de Euroleague won.

'Ik kende schitterende jaren in Spanje en in het bijzonder in Salamanca, maar de cirkel was rond. Ik word in september 33 jaar en besefte dat het mijn laatste kans was op een transfer. Krakau toonde interesse en de deal was snel rond', zegt De Mondt.

Van het warme Spanje naar het koude Polen - de temperatuur bedraagt nog altijd -5 graden in Krakau - dus voor de Antwerpse.

'Op dat vlak was het inderdaad aangenamer in Spanje', lacht De Mondt. 'In een grootstad als Krakau valt het leven echter best mee. We zijn tevens Europees veel onder weg. Onze ambities voor de rest van het seizoen? Kampioen spelen is de ambitie en we ziftten ook in de eerste Final 8 van de Euroleague die einde maart en begin april in het Turkse Istanboel plaatsvindt. We zitten echter in een sterke poule. Met Ekaterinburg, Spartak Moskou en het Valencia van Ann Wauters. Slechts de groepswinnaar is zeker van een plaats in de finale.'

Anke De Mondt sluit ook een comeback bij de Belgian Cats niet uit. 'Met Benny Mertens als nieuwe bondscoach en Jacques Ledure als manager waait er een nieuwe wind. Ik ga alvast met de bondscoach rond de tafel zitten', geeft De Mondt nog mee.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio