Belg stapt als eerste alleen door Australische woestijn

Belg stapt als eerste alleen door Australische woestijn

Louis-Philippe Loncke. if

Een 31-jarige Belgische avonturier heeft als eerste te voet en zonder hulp de Australische Simpsonwoestijn doorkruist. Een onherbergzame zandtocht van 600 kilometer. Louis-Philippe Loncke is wel blij dat de trektocht er na 35 dagen opzit, zegt hij tegen de Australische krant Herald Sun.

Loncke, afkomstig uit Moeskroen, arriveerde eerder deze week in het Zuid-Australische William Creek. De Belg besliste om de tocht te voet af te werken en niet met de wagen, 'om de pracht van het landschap ten volle te absorberen', weet de krant.

Loncke begon aan zijn tocht met een zelfgebouwd karretje met 140 liter water, voedsel voor vijf weken en een tent. Overdag piekten de temperaturen tussen 30 en 35 graden, 's nachts vroor het tot min 3 graden. 'Iedereen zei dat ik gek was om aan zoiets te beginnen', zei Loncke.

Op zijn tocht werd de koene trekker aangevallen door vijftien kamelen. 'Ze kwamen heel snel op me af, vanop de top van een duin, ze gromden en toonden hun tanden. Heel angstaanjagend. Niemand had me verteld dat kamelen zich zo konden gedragen.' Die ervaring heeft hem niet afgeschrikt. Loncke plant al een nieuwe trip, met name een wintertocht door Tasmanië. (belga)Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees