Volleybal FINALE BEKER VAN BELGIE MAASEIK - ASSE-LENNIK

Maaseik op zoek naar 14de bekerwinst

Maaseik op zoek naar 14de bekerwinst

Vital Heynen: vijfjarenplan voltooid. REM Foto: © Eyckens Romain

MAASEIK - De Belgische Volleybalbond zet zondag de eerste keer de bak met de knikkers op tafel. Inzet is de winst in de bekerfinale, waarbij de Maaslanders maar al te graag in de knikkerbak zullen grabbelen.

Veel tijd om te treuren over de Europese uitschakeling is er niet aan de Maas, waar intussen wel hoogwater dreigt. Niet omdat de weinige sneeuw volgende week lijkt te zullen smelten, maar omdat er nogal wat te doen is rond het mogelijke vertrek van Vital Heynen.

De Noliko-coach gaf in de aanloop naar de match in Trentino te kennen dat er wat hem betreft een einde gekomen is aan zijn vijfjarenplan. Vijf jaar geleden gaf Heynen, toen pas speler af en opvolger van Anders Kristiansson, een blauwdruk van het nieuwe Maaseik af.

'Opnieuw in België aan de top komen en ook Europees meer dan een woordje meepraten', was de samenvatting van het sportieve plannetje.

Vijf seizoenen later oogt het rapport van Vital Heynen meer dan fraai: drie titels, vier bekerzeges en twee keer een Europese finale bereikt. Bovendien is Maaseik op dit moment de absolute top in eigen land. Na het eerste competitieluik stonden er nooit eerder geziene cijfers op de tabellen en laten de Maaseikenaars de rest van het deelnemersveld ver achter zich.

Dat Heynen aan vertrekken denkt, is niet onlogisch. Toch vinden een aantal bestuurders het moment verkeerd gekozen. 'Zo vlak voor die Europese match en de bekerfinale en de ontknoping in de competitie in het vooruitzicht doe je dat niet', was er te horen in de wandelgangen van de Lotto Dôme.

Afwachten wat het wordt, maar eerst naar de orde van de dag. Maaseik start natuurlijk als favoriet in de bekerfinale, maar Lennik is niet langer het ploegje van een aantal seizoenen geleden. De Brabanders verrasten vorig seizoen al door de finale voor de titel te spelen en in de huidige competitie zijn ze de onbetwistbare nummer twee.

Maaseik van zijn kant heeft aangetoond in eigen land amper iets weg te geven. Maar een bekerfinale, hoe vaak ook gezegd, blijft speciaal.

'De zaal in Antwerpen is heel mooi en vooral groot. Voor mij zou het de eerste bekerwinst zijn', vertelde Pieter Verhees. De Overpeltenaar speelt bovendien tegen zijn ex-club. Meer redenen om zondag een extra hoog muurtje op te trekken, heeft de middenman niet nodig.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio