Avondmarkt, Zimmerrock en schapenloop lokken veel volk

Meer dan 20.000 bezoekers voor apotheose 800 jaar Lier

Meer dan 20.000 bezoekers voor apotheose 800 jaar Lier

Een bomvolle Grote Markt voor Zimmerrock, waar onder andere Customs en Clement Peerens Explosition optraden.lvl Foto: © lvl

LIER - Lier kreeg de voorbije vier dagen meer dan 20.000bezoekers over de vloer voor de Avondmarkt, de Verenigingenmarkt op de vesten, Zimmerrock, het festival Toeten en Blazen en uiteraard voor de ongewone schapenloop naar de Grote Markt.

'Ik zie alleen maar gelukkige gezichten en niet alleen vandaag', zegt een gelukkige Peter Claes, de voorzitter van Lier800. 'Het apotheoseweekend vormt de perfecte samenvatting van de hele vijf weken viering van Lier800. Ik denk wat we in alle bescheidenheid mogen zeggen dat we een stukje Lierse geschiedenis hebben geschreven. Een groot compliment aan de vele vrijwilligers van onze verenigingen.'

Zimmerrock kwam traag op gang, wellicht door de warmte. Of misschien wachtte het publiek op de grote kleppers, zoals Customs en Clement Peerens Explosition. Tegen valavond stond het marktplein toch bomvol om door de feesten tot in de vroege uurtjes.

Topper op die laatste zondag moesten de schapenloop en de palio worden: 800schapen in vijf groepen trokken vanaf de poorten aan de oude omwalling naar het centrum. Dat idee van de Sociëteit van de Schaepshoofden stuitte aanvankelijk wel op enige twijfel, maar zorgde zondag niettemin voor de grote toeloop en een perfect verloop.

De prijs voor de meest originele en best uitgebeelde optocht ging naar de Lisperpoortploeg, nipt voor hun nauwste belagers van Koningshooikt. De palio werd meesterlijk gewonnen door de Mechelpoort (2,09minuten) voor Koningshooikt (3,39) en Lisp (6,12).

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio