Wijk Twee Poorten klaagt over geluidsoverlast

Wijk Twee Poorten klaagt over geluidsoverlast

Frank Bombeke en enkele leden van het buurtcomité samen met een van de buurtmascottes, het 'Groene Varken' van kunstenaar Paul De Braeckeleer.if

GENT - De wijk Twee Poorten, de driehoek tussen de Brusselsepoortstraat, Clarissenstraat, Hubert Frère-Orbanlaan en de kleine stadsring, is de verkeersdruk en het lawaai beu.

Tijdens een nieuwjaarsreceptie van de wijk in het Instituut Bert Carlier werd de aandacht gevestigd op de verkeersdruk en het vele lawaai in de buurt. 'Wij hebben hier te maken met heel wat geluidsoverlast', zegt Frank Bombeke van het buurtcomité. 'Er komen hier dan ook heel wat wegen samen, zoals de verkeersader van de Brusselsepoortstraat, de uitvals- en sluipweg Sint-Lievenspoortstraat, de openbaarvervoertrajecten van trams en bussen, de kleine stadsring tussen Keizerpoort en Sint-Lievenspoort mét fly-over en de snelweg van de E17 die tot diep in het Zuidpark loopt.'

Midden januari liep het openbaar onderzoek van de Vlaamse overheid af rond het Ontwerp Actieplan Geluid Agglomeratie. 'Wij hebben onze zorg geformuleerd aan de Vlaamse overheid. Zo willen wij een striktere handhaving van de zone 30, aandacht voor de kwaliteit van het wegdek, stillere trams en meer sensibiliseringsprojecten rond het vervoer naar school', aldus Bombeke.

Ook wil het wijkcomité geluidsschermen voor het E17-viaduct Ledeberg-Zuidpark en meer groen- en stillere zones in de buurt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio