Homo Fantasticus: Fantastische Frantzen in het Augustijnenklooster

Anne: zoveel Gent. Foto: Dominique Dierick

Gent - Er zijn nog zekerheden in het leven. Jaar na jaar slagen vrouwen erin een mannenbastion voor tien dagen in te nemen.

Lees hier alles over de Gentse Feesten

Pater Paul laat het zich in het kader van gendergelijkheid graag welgevallen.
Het Forum Vlaamse Vrouwen is namelijk niet aan haar proefstuk toe. Voor de zesde keer al wordt zijn klooster tijdens de Feesten door het energetisch enthousiasme van Martien Bode omgetoverd tot een ode aan fantasie, kunst en menselijkheid.

Het motto van de Augustijnen ‘Cor unum et anima una’ (één van hart en één van geest) is hier wel erg toepasselijk. Enkel bijzondere creatievelingen, die op diezelfde golflengte zitten, passen in dit uitzonderlijk kader.

Tijdens een regenachtige strijkdag in april ging Martien een stripwoordelijk licht op toen ze een uitzending zag over Delphine Frantzen. De strijk is blijven liggen.
Luttele maanden en liters zweet later, zijn de werken van vader Tom Frantzen en dochter Delphine in Gent te zien.

Het debuutalbum van Delphine ‘Madame Pipi’ – over Marieke, de wc-madam – krijgt een eigen tentoonstellingsvleugel.
In de pandgangen, refter en binnentuin rennen olifanten in tutu rond, zweven nijlpaarden, hobbelen schildpadden en baden koeien. Fantasie ten top.

De meeste werken werden ontvoerd uit Chatmikaze, het levenswerk van Tom, ondergebracht in zijn 2.1/2 ha grote tuin.
Ernst verveelt de kunstenaar, je kan ook met humor iets respectvol aankaarten. Want elk kunstwerk heeft wel een eigen verhaal. U kan het allemaal vernemen in de gidsbeurt van 11u door Gentse Gids Annemarie De Pillecijn.

Als u graag het fijne hoort over het klooster zelf, neemt Pater Paul u mee om 14u. Tussendoor kan u terecht in het gelegenheidsrestaurant van de Augustijnen (12-15u), die met de opbrengst hun projecten in Afrika steunen.
Het FVV heeft het hem weer geleverd. De lat ligt alsmaar hoger.
Benieuwd welke schone ziel ze volgend jaar weten te strikken!

Homo Fantasticus van 20 tot 29 juli 2013 telkens van 10 tot 17u in het Augustijnenklooster, ingang Sint-Margrietstraat.

Tips voor morgen?
De wandeling van Gandante over Tanneke van Meldere of ‘Op zijn schuun Gents gezeid’ van het Rodenbachfonds. Of snuister in het uitgebreid menu.
 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio