Crimineel wijze wandelingen met Vizit

Anne: zoveel Gent. Foto: Dominique Dierick

Gent - Wat normaal potdicht zit voor het grote publiek, gooit Vizit open tijdens de Feesten. En Gentenaars zijn curieuzeneuzen.

Lees hier alles over de Gentse Feesten

De formule ‘Achter gesloten deuren’ van Vizit is een slaand succes. Maar dat het Duivelsteen zoveel bijval zou kennen, hadden ze niet voorzien. De inschrijvingen zitten jammer genoeg potdicht.

Achter de deur van het Geeraard de Duivelsteen is gids Axel Gurdebeke van dienst.
Geheimzinnige Geeraard was een duister figuur, verscholen achter een onontwarbare kluwen van legendes.
Naar het schijnt waart zijn geest nog rond in de koele crypte. Dit oudste, nog bewaarde deel was eigenlijk het gelijkvloers van het riddersteen uit 1254, maar Gent is sinds de middeleeuwen flink in niveau gestegen.
Vandaag neemt het Rijksarchief de rest van het gebouw in. Rek na rek zuurvrije dozen en omzwachtelde kaarten. Nieuwsgierigen kunnen in de leeszaal uren plezier beleven – ook na de Feesten.

Maar Vizit opent voor u veel meer deuren. Kent u het Van Crombrugghe’s Genootschap?
Wist u dat Napoleon een paar keer logeerde in het Museum Meerhem?
En als u nog nooit de Aula van de universiteit betrad, krijgt u nu een unieke kans!

Reserveer snel uw deur op het Feestprogramma van Vizit.
Na de Feesten verhuizen deze professionele straatlopers naar het Ketelhuis in het Prinsenhof. Vanaf 1 augustus 2013 wordt hun adres Hof ten Walle 1.

Tips voor morgen? Maak een bierwandeling met Vizit of geniet van een avondwandeling in de Plantentuin. Snuister gerust eens in mijn selectie.

 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio