Op zijn schuun Gents Gewandeld

Anne: zoveel Gent. Foto: Dominique Dierick

Gent - Geen twijfel mogelijk: er zijn nog Gentenaars en evenementen in het Gents zijn populairder dan ooit. Ge kunt tijdens de Feesten uw Gents eens goed bijschaven.

Lees hier alles over de Gentse Feesten

In geen enkele periode van het jaar valt het zo sterk op: ne mens snakt gewoon naar Gentse evenementen, Gents gesproken activiteiten en alles wat Gents erfgoed is.

De tram zit vol klein mannekes die lachend al d’arrêts herhalen in sappig dialect (er zijn zelfs Gentse lessen voor die Pagadders). Overal waar Gents gesproken en gezongen wordt, is het enthousiasme aanstekelijk.

Het Rodenbachfonds speelt schoon in op de vraag naar Géntse Gentse Feesten. Samen met De Gentsche Sosseteit, De Gentenaar, Trefpunt vzw, STAM, Rederij De Gentenaer en de Stad Gent werkte men een project uit, dat bestaat uit een wedstrijd en een bijpassende wandeling: ‘Op zijn schuun Gents gezeid’.
Voor dat luik staan enkele Gentsgevooisde Gentse Gidsen garant.

Vertrek vanuit het STAM (dat in de Feesten toerkes in het Gents organiseert!) en waar de eerste sappige uitdrukkingen op de ramen prijken. Via een boottochtje geraakt ge bij de volgende gezegdes en het centrum, waar nog een 30-tal uitspraken op winkelvitrines werden aangebracht, die u steeds geanimeerd geëxpliqueerd worden.
De wandelingen tijdens de Gentse Feesten zijn compleet verkocht, maar 't schuune es dat ge 't nie moet mankeren: ze worden nog herhaald, tot helemaal eind november.

Wat ook elk jaar op een massa bijval kan rekenen, zijn de gratis Feestenwandelingen van de Gentse Gidsen. Zelfs de meest verstokte Gentenaar leert nog iets bij op zo’n speurtocht door zijn stad.
Dit jaar heb ik met veel plezier de ‘Anglobelge’ wandeling meegezwommen, waarbij een aantal verrassende links tussen Gent en het Verenigd Koninkrijk werden belicht. Het typisch Engelse weer hebben we er maar bijgenomen!

Morgen kunt ge met Guy Mortier op stap in ’t Gents. Een wandelinge van lek mijn lepke!

Tips voor morgen? Registreer rap voor Gent in ’t Gents of neem een groene pauze met een Bomenwandeling. Meer tips voor dit weekend.
 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio