Titus Simoens (26) wint prijs met fotoreportage over kinderen in kostschool

FOTO: Jonge Gentse fotograaf wint prestigieuze Nikon Award

De jonge Gentse fotograaf Titus Simoens (26) heeft dinsdag de prestigieuze Nikon Young Promising Photographer Award gewonnen. Dat is een erkenning waarmee fotografieconcern Nikon elk jaar de beste persfotograaf jonger dan 30 jaar uitkiest. Titus won met een fotoreportage over kinderen in een kostschool in Oostende.

Titus Simoens won de Nikon Young Promising Photographer Award met zijn serie "Blue, See” in de categorie Stories. 'Deze reeks geeft de leefwereld van kinderen weer die in de Ibis kostschool in Oostende de kans krijgen om visser / zeeman te worden. De foto’s tonen hoe de kinderen, die hetzelfde lot delen, samen leven en zo een beetje familie van elkaar worden', zegt Nikon in een persbericht.

De reeks viel de jury op door haar 'trendy, moderne vormgeving en de goede verhouding tussen inhoud en stijl'. 'Voor deze reportage koos de fotograaf naast een interessant onderwerp voor een eenvoudige maar toch rakende stijl die het oog naar de beelden toe trekt - zonder alles te onthullen.'

'Titus koos ervoor om zich te specialiseren in de reportage- en documentairefotografie. Dankzij verschillende succesvolle documentaires en projecten werd hij één van de jonge Belgische fotografen waar men vandaag de dag niet meer voorbij kan. Als winnaar van de Young Promising Photographer Award krijgt Titus een Nikon D800.'

Professionele jury

Nikon reikt elk jaar twee awards uit: de Young Promising Photographer Award (erkenning voor de beste persfotograaf jonger dan 30 jaar) en de Nikon Press Photo Award (de beste persfoto van 2011, gemaakt door een persfotograaf ouder dan 30 jaar).Dit jaar werden maar liefst 164 inzendingen geregistreerd, 24 meer dan vorig jaar, en goed voor opnieuw een nieuw record. De Nikon Press photo Award ging naar persfotograaf Jorge Dirkx uit Antwerpen.

De professionele jury bestond dit jaar uit Olivia Droeshout (bekend magazinefotografe), Nello Zoppé (NPS manager Nikon France), Valérie Pierre (Country Manager Nikon BeLux) en vertegenwoordigers van het Musée de la Photographie Charleroi, van het Fotomuseum Antwerpen en van BOZAR.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio