Twee dieven vluchtten gebouwen Hogeschool in

Dieven gevat na klopjacht aan Hogeschool Gent

Dieven gevat na klopjacht aan Hogeschool Gent

Foto: Hogeschool Gent

Gent - De lokale politie heeft vrijdagmiddag na een klopjacht van een uur lang drie jonge inbrekers kunnen oppakken aan de campus Schoonmeersen van Hogeschool Gent. Nadat de drie een ongeval veroorzaakten op de Gentse ring vluchtten twee van hen de gebouwen van de Hogeschool in. Een derde verstopte zich in de bosjes. Maar het drietal, tussen de 18 en 22 jaar oud en afkomstig uit Gent, kon gevat worden. Ze blijven voorlopig in de cel.

De klopjacht begon toen vrijdag rond drie uur 's middags een inbraakalarm binnen liep bij de lokale politie van de regio Rhode & Schelde. In Bottelare, deelgemeente van Merelbeke, had een bewoner bovendien twee verdachte figuren zien instappen in een auto die bestuurd werd door een derde persoon.

Ongeval 

De gesignaleerde wagen werd een half uur later opgemerkt aan het rond punt aan de Ringvaart in Merelbeke. Een politiepatrouille probeerde de wagen te laten stoppen, maar de mannen gingen er vandoor en vluchtten de R4 op. 

De wagen ging aan hoge snelheid de R4 op, maar toen de chauffeur een vrachtwagen probeerde in te halen kon hij een Volkswagen Caddy niet meer ontwijken. De wagen reed na de botsing echter gewoon door, tot de drie merkten dat ze de politie niet konden afschudden. De dieven gooiden hun buit uit de ramen en lieten hun auto achter vlakbij de campus Schoonmeersen van Hogeschool Gent.

Campus Hogeschool

Twee inbrekers probeerden te voet de gebouwen van de Hogeschool in te vluchten terwijl een derde langs de omliggende tuinen en huizen uit de voeten probeerde te maken. Tevergeeds, want na een klopjacht van een half uur konden alle drie de mannen op het terrein van de Hogeschool opgepakt worden.

"Het gebeuren zorgde voor heel wat opschudding in de Hogeschool Gent", klinkt het bij de lokale politie. "De ploegen van de politiezone Regio Rhode & Schelde kregen bijstand van ploegen uit de lokale politiezones Schelde-Leie, Lowazone en Gent en de federale spoorweg- en scheepvaartpolitie"

"Bovendien kregen we in de vooravond nog een melding van een inbraak in de Geraardsbergsevoetweg in Merelbeke. Aan de hand van de teruggevonden buit kon ook deze inbraak gelinkt worden aan de drie gevatte inbrekers."

Het drietal - twee mannen van 18 en één van 22, allen uit Gent - werd zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Gent en aangehouden. Ze blijven voorlopig in de cel. De politie moedigt de burgers nogmaals aan om zo snel mogelijk verdachte zaken te melden via het noodnummer 101.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio