Avondlijke fakkeltocht in buurt Twee Poorten

Avondlijke fakkeltocht in buurt Twee Poorten

Fakkeltocht Twee Poorten Foto: IF

Gent - Op zondag 7 februari kunnen bewoners uit de wijk Twee Poorten met een fakkeltocht mee om de buurt tussen de Brusselsepoort en de Sint-Lievenspoort, Frère Orbanlaan en de Vijfwindgatenstraat te verkennen.

Misschien is Twee Poorten wel een verkeerd gekozen naam: aan de Vijfwindgatenstraat stond vroeger namelijk nog een derde poort, de Vijfwindgatenpoort. Eigenlijk zou men dus moeten spreken van de Drie Poorten. Meer over die geschiedenis kan u zeker vernemen tijdens de fakkeltocht, onder begeleiding van een kenner en bewoner van de wijk.

Het gebeuren start om 16u voor een aperitief in het recent geopende café ”Wapens van Gent” (voorheen De Wapens van Antwerpen) in de Sint-Lievenspoortstraat 13. Om 17u vertrekt daar de fakkeltocht. Tijdens de wandeling is er een fotozoektocht voor de kinderen.

Afsluiten doen de buurtwandelaars om 18u in de vernieuwde hoekherberg Angulus, Sint-Lievenspoortstaat 113, waar hun spek met ei te wachten staat. De deelname is gratis en alle buurtbewoners zijn welkom.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio