Kunstliefhebber bouwt garage om tot galerie

Kunstliefhebber bouwt garage om tot galerie

Kristof De Clercq voor de deur van zijn nog lege galerie. Zaterdag opent de eerste tentoonstelling '(It) Works on Paper'. Foto: dvn

Gent - 'Toen ik hier kwam wonen, was dit gebouw nog een garage. Ik heb het zelf wat opgekalefaterd.' Voorlopig zijn de muren nog leeg, maar dit weekend opent Kristof De Clercq zijn eerste kunsttentoonstelling, met werken van onder meer Roger Raveel.

'Mijn moeder is als kunstenares opgeleid door Roger Raveel en mijn vader is kunstverzamelaar. Ik ben dus opgegroeid met hedendaagse kunst', legt Kristof De Clercq uit. Hij droomde er altijd al van zijn eigen kunstgalerie te openen. 

De Clercq woont in een klein, modern wooncomplex in de Tichelrei, aan het AZ Sint-Lucas. In een gezellig binnenplaatsje onderhoudt hij een moestuin. De garage ernaast heeft hij zelf omgebouwd tot twee maagdelijk witte tentoonstellingsruimtes. Zaterdag opent hij er zijn Kristof De Clercq Gallery.

(It) Works on Paper

Openingstentoonstelling (It) Works on Paper heeft maar liefst acht namen op de affiche, uit binnen- en buitenland. Er zal ook werk te zien zijn van De Clercqs moeder, Agnes Maes, en haar leermeester Roger Raveel. 'Ik wil vooral solo- en duotentoonstellingen organiseren, maar begin met een uitgebreide affiche om snel naambekendheid te krijgen', legt De Clercq uit. 'De focus ligt op traditionele tekeningen, schilderijen en sculpturen.'

(It) Works on Paper opent zaterdag 19 mei om 15u en loopt nog tot zondag 16 september. In oktober begint er meteen een nieuwe tentoonstelling. De Kristof De Clercq Gallery, Tichelrei 82, is elk weekend open van vrijdag tot zondag.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio