FOTO. Nieuwe buitenschoolse opvang Ballonneke in Machelen

Na jarenlang een opeenvolging van bouwplannen, bouwperikelen en nog eens nieuwe plannen doorsparteld te hebben, werd dinsdag de tijdelijke locatie van de eetzaal in de vrije basisschool in Machelen eindelijk ingeruild voor een prachtige nieuwbouw naast de Vrije Basisschool Leiebloem. Kinderen en ouders worden er onmiddellijk omarmd door licht en ruimtegevoel in het splinternieuw gebouw.

De eigentijdse toets, de kwaliteitsvolle afwerking en bovenal  de kindvriendelijke én veilige inrichting primeren.  De frisse kleuren en de keuze  van de materialen van de verschillende speelhoeken laten toe de ruimte naar nood en wens met de spreekwoordelijke vingerknip aan te passen.

Maar, zoals altijd, de laatste loodjes wogen het zwaarst. Zo werden tijdens de paasvakantie  nog heel wat handen uit de vele mouwen gestoken om  het gebouw tijdig gebruiksklaar te maken.

Op dinsdag 18 april werden de eerste klanten om 6.30 u opgewacht in het fonkelnieuwe ‘Ballonneke’: ouders en kinderen, met een zee aan  blije gezichten,  die ogen te kort kwamen. Iedereen  wandelde en keuvelde  door het gebouw, vol lof over de vele inspanningen die hier geleverd waren om kwaliteitsvolle buitenschoolse kinderopvang te verzekeren.

De officiële opening is voorzien op vrijdag 16 juni 2017. Na de recente realisatie van het Huis van het Kind en de geslaagde renovatie van de buitenschoolse opvang Pluto in Zulte beschikt nu ook Machelen over een hedendaagse kinderopvang.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio