Bijkomende voorstelling op zondagavond 14 januari

Ongeziene belangstelling voor nieuwste project van Peter Lambert

Ongeziene belangstelling voor nieuwste project van Peter Lambert

Peter Lambert Foto: LEZ

Zulte - Machelaar Peter Lambert stelt zijn nieuwste theaterproject ‘De genezing van de krekel’ voor in de Scheve Schuur in de Karperstraat in Machelen. Wij konden in januari al driekoningen vieren met de vertelling ‘De biezenstekker’ van Cyriel Buysse. Dat was zo’n succes dat de kaartjes voor het verlengstuk komende januari de deur uit vliegen. De meeste voorstellingen zijn nu al uitverkocht en er moest zelfs een bijkomende aflevering georganiseerd worden.

Verteltheater

'De genezing van de krekel' is een fabel, een parabel, maar vooral een hoogst aimabel verhaal. In de winterse intieme gezelligheid van de Scheve Schuur, bij een houtvuur, komt zo’n verhaal dubbel tot zijn recht.

In 'De genezing van de krekel' beschrijft Toon Tellegen op onovertroffen wijze hoe het voelt overmeesterd te worden door een depressie. Zijn boek werd in 2000 bekroond met De Gouden Uil. Het is een empathisch en hoopvol verhaal dat inspirerend werkt voor al wie ooit met depressie geconfronteerd is of wordt. Toon Tellegen dringt dieper dan ooit zijn vertrouwde dierenbos binnen en vertelt hoe de krekel gebukt gaat onder een depressie en daar tenslotte weer van herstelt.

Peter Lambert: “Ik bewerkte het boek van Tellegen tot een verhaal van 70 minuten. Kim Mees, muzikaal atmosfericus bij uitstek, zet de juiste toon met een arsenaal van exotische natuurinstrumenten en Ans Lambert tast de menselijke gedachten van de krekel af met fragmenten uit andere boeken van Toon Tellegen, 'Ik wou', 'Ik denk' en 'Ik moet'.”

Praktisch

Wanneer: De opvoeringen van  4, 5, 6 en 14 januari (17u) zijn al uitverkocht. Er zijn nog maar enkele kaartjes voor vrijdag 12 januari en zaterdag 13 januari, telkens om 20 u. Er is een extra voorstelling gepland op zondagavond 14 januari om 20 u.

Toegang: kaarten kosten €10. Reserveren kan via feestencultuurmachelen@gmail.com

Waar: De Scheve Schuur, Karperstraat 4, Machelen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio