Ambassadeurs 0rval 2018 gehuldigd

Brun0 is weer Orval ambassadeur

Brun0 is weer Orval ambassadeur

Van links naar rechts: Dirk Colpaert (Concessiehouder Orval), Philippe Henroz (directeur brouwerij Orval), Bruno Dhaenens van BrunO Deinze, Lander Van Hautte van De Zandvlooi Kruishoutem en Danny Neirynck (Hotel Reylof Gent). Zij werden geprezen voor hun uitmuntende zorg en bediening van het zeldzame trappistenbier. Foto: LEZ

Deinze - In de abdij van Orval werden de titels “Orval Ambassadeur 2018” uitgereikt voor het tweede jaar op rij aan Brasserie BrunO uit Deinze en De Zandvlooi uit Kruishoutem.

De brouwerij van Orval waakt nauwgezet over de kwaliteit van haar bier en voerde in dat kader het label “Orval Ambassadeur” in. Voor de toekenning van de onderscheiding krijgen de uitbaters jaarlijks anonieme controleurs over de vloer. De oorkonde is uitgegroeid tot een gewaardeerde erkenning in de horeca. Men noemt het zelfs de “Michelin-ster” onder de bieren...

Een authentieke trappist

De ontwikkeling van de activiteiten van de Brouwerij van Orval houdt gelijke tred met wat leeft in de monnikengemeenschap. Een deel van de opbrengsten uit de verkoop van producten gaat naar goede werken.

Het Orval-bier is een heerlijk verfrissende trappist met een lichtzurige smaak en een aangename bittere afdronk. Orval onderscheidt zich door zijn eigen smaak. De slechte suikers vergisten wanneer hij minstens 6 maanden op keldertemperatuur bewaard wordt, daardoor mogen ook diabetici het drinken. Het wordt ronder van smaak en blijft jaren houdbaar. Hoe ouder het bier, hoe lekkerder en gezonder... 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio