Dag 6: Oeselgem - Alpe d'Huez

Dag 6: Oeselgem - Alpe d'Huez

Foto: routeyou.com

Dentergem - Last but not least ... de dag voor hun aankomst op de eindbestemming halen de negen uit Oeselgem nog eens alles uit de kast en beklimmen ze de Glandon.

Details route: routeyou.com

Van Aix-les-Bains naar Le Bourg d'Oisans is het 138 km. Moest de Glandon zijn ondergesneeuwd, wie weet, neemt de groep een alternatieve route via Grenoble. Als ze vanavond hun welverdiende aperitiefje nuttigen, staan een vijftigtal collega's in Oeselgem klaar om hun fiets op de bus te laden. Zij vertrekken vanavond naar Le Bourg d'Oisans voor drie dagen fietsplezier in de franse Alpen. Morgenvroeg is het een blij weerzien en begint de dag met een gezamenlijk ontbijt.

Dit zijn hun bedenkingen bij dag 5 op hun blog die blijkbaar niet van een leien dakje liep:

9 kleine negers
Alpe d'Huez 2012 Geplaatst door Geert Carton di, juni 12, 2012 19:04:15

Gisterenavond hebben we nog eens lekker verbroederd met onze gastheer en dame. Wij proefden van hun bieren en zij proefden van onze Belgische bieren. Volgens onze kenners zijn de Belgische toch wel een stuk lekkerder. Daarna zijn enkelen nog verder blijven proeven tot in de late uurtjes. Net toen we de ambiance erin wilden houden met een danske kwam de gastheer zeggen dat we geen muziek meer mochten maken. Jammer , maar het was misschien ook best. Wie weet wanneer we dan in ons beddeke zouden hebben gezeten.

Vanmorgen bij het opstaan was het al aan het regenen. Maar iedereen was zeer positief en dacht dat het wel zou stoppen , net zoals gisteren. Maar niks was minder waar. De regen viel de ganse dag met bakken uit de hemel. Het is hier trouwens maar 6 graden. Koude en regen is een zeer slechte combinatie. Het was dus onzen dag niet vandaag.

De eerste 10km verliepen op zijn allerminst gesmeerd. Meteen kregen we al een enkele zeer steile hellingen op ons bord. De afdalingen waren levensgevaarlijk. Op die natte wegen hebben de fietsremmen echt geen enkele grip meer.

Daarbij komt nog dat we Jan in die eerste kilometers kwijt speelden. Hij was nergens meer te bespeuren. Gelukkig konden we hem via de gsm traceren en vervoegde hij na een tijdje terug de groep.

Nu we weer voltallig waren konden we onze tocht verder zetten in de nog steeds striemende regen. Dit is echt niet te doen. We bibberen op onze fiets , handen bevriezen , …..

Na 50 km (dit na 3 uur rijden) besloten we om te gaan schuilen en op te warmen in een restaurant. We belden onze chauffeur Eddy op en eventjes later kwam hij ons vervoegen.

Na de lunch besloten Geert , Lieve en Jan de strijd te staken. Met 2 vooraan en 1 in den laadbak voerde Eddy hen naar de eindbestemming in Aix Les Bains. Toen waren er nog 6..... (van die negerkes).

De andere 6 waterkiekens (sorry voor de uitdrukking) trokken droge kledij aan en zetten hun fietstocht verder.

Wat later kregen we van deze dapperen een telefoontje met de melding dat ook zij de strijdbijl begraven. Er moest nog 93 km afgelegd worden maar iedereen was bijna onderkoeld.

Eddy zou dus in de namiddag deze 6 renners ook gaan ophalen.

Wat later telefoon gekregen met de melding dat ze toch hun tocht zullen verder zetten. Ondertussen zijn zij nog steeds bezig met fietsen. Ik hoop maar dat alles veilig en goed verloopt. Ik vermoed wel dat ze pas rond 20u zullen aankomen.

Ik laat jullie zeker nog iets weten.

Wordt vervolgd dus ………

Ondertussen zijn de 6 dapperen aangekomen. Het is nu 20u30 en allen zien ze er zeer afgepeigerd uit. Door de koude ( 4 graden in de afdalingen) en de lange afstand van 185km zijn ze volledig leeg gereden.

We zullen onze helden goed verzorgen vanavond !!! Nen extra Leffe en Duvel !!!

 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio