Voorstelling tijdens Kerstmarkt op 26 en 27 november

Den Ateljee maakt ecologische aanmaakblokjes

Den Ateljee produceert de ecologische aanmaakblokjes. Foto: if

Rotselaar - Den Ateljee, een activiteitencentrum voor volwassenen met een lichamelijke beperking, stelt tijdens de Kerstmarkt van 26 en 27 november hun ecologisch aanmaakblokje K-LUMET voor. Het is een primeur voor Vlaanderen.

Het ecologisch aanmaakblokje K-LUMET wordt in primeur voor Vlaanderen voorgesteld tijdens de Kerstmarkt in Den Ateljee, Vlasselaarweg 16 in Wezemaal.

Het aanmaakblokje voor kachel, open haard of barbecue wordt geproduceerd met afvalhout, wc rolletjes en kaarsvet. Het ontstond in 1994 in Zwitserland en het octrooi vermeldt dat het enkel mag geproduceerd worden door personen met een beperking. In Zwitserland worden momenteel 70.000 dozen geproduceerd in 200 voorzieningen. Sinds juni van dit jaar heeft Den Ateljee de rechten voor de productie in Vlaanderen.

Het nieuwe product wordt gelanceerd tijdens de Kerstmarkt die op 26 en 27 november vanaf 14 uur loopt in de gebouwen van Den Ateljee. Er is mogelijkhei tot het aankopen van zelfgemaakte producten zoals keramiek, handwerk, houtwerk en kaarsen. En voortaan dus ook K-LUMET.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio