Kermis gaat laatste weekend in

Kermis gaat laatste weekend in

Foto: ©hns

Scherpenheuvel-Zichem - Scherpenheuvel kermis heeft een schitterende week achter zich. De combinatie van mooi weer, het heringerichte centrum, het kermisprogramma en de initiatieven van de lokale horeca zorgden de ganse week voor een bruisende sfeer in de stad.

Een van de hoogtepunten van de kermis is het vuurwerk op vrijdagavond. De vuurwerkshow begon wat warrig maar naar het einde toe zetten de vuurwerkmakers alle zeilen bij en creëerden ze toch nog een verbazend stukje animatie. Meestal kan je tijdens het spektakel op de koppen lopen maar dat was dit jaar niet het geval. Veel volk, dat wel, maar niet de gebruikelijke overrompeling. Ook de opening door een delegatie van de harmonie was wat minnetjes. De vijf muzikanten die hun avond toch opofferden konden alleszins rekenen op de steun van het publiek.

Laatste kermisweekend

De kermis gaat zijn laatste weekend met wat minder uitgesproken zomerweer maar dat zal de mensen allicht niet tegenhouden om nog even de bloemetjes buiten te zetten. Zeker op maandag staat er nog heel wat te gebeuren. De foorkramers geven dan een serieuze prijskorting en in de vooravond is er de beertjesworp. Maandagnacht wordt de kermis afgebroken en knoopt de basiliekstad, na 10 dagen weer aan met het alledaagse ritme.
 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio