Picknickplaats en wandelwegen in Oetings bos

Picknickplaats en wandelwegen in Oetings bos

Foto: yds

Gooik - Op de plek waar tot vorig jaar een oud boswachtershuis stond aan de Bergstraat in Oetingen legde het Agentschap voor Natuur en Bos nu een picknickplaats aan.

De afbraak van de oude boswachterswoning lokte enkele jaren geleden heel wat protest uit bij de buurtbewoners. Zij wilden het huis als een stuk Gooik erfgoed bewaard zien omdat het vroeger deel uitmaakte van het grote domein Steenhault. Ook de scouts Aurora van Oetingen waren toen vragende partij om er hun scoutslokalen van te maken. Uiteindelijk besliste Natuur en Bos net voor de zomer vorig jaar toch tot de sloop over te gaan. Volgens het Agentschap voor natuur en Bos bleek het niet mogelijk om de woning, die bovendien heel wat asbest bevatte, in concessie te geven zodat sloop het enige alternatief bleek.

Op de plaats van de oude boswachterswoning legde het Agentschap voor Natuur en Bos ondertussen een picknickplaats aan met tafels en zitbanken. De komende weken wordt er op de picknickzone nog gras ingezaaid en wordt er een wandelweg van zo'n twee kilometer door het bos aangelegd zodat mensen ook echt wandelend van het bos kunnen genieten wat vroeger niet mogelijk was. De wandelwegen lopen onder meer langs een oude boskapel die mogelijk sporadisch geopend zal zijn voor bezoekers. Het Agentschap voor Natuur en Bos wil de nieuwe picknickplaats en de wandelpaden in het bos nog dit voorjaar openstellen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio