Leuvenaars vieren buren

Leuvenaars vieren buren

Foto: if

Leuven - Heel wat buren hebben vandaag iets extra vriendelijks voor elkaars gedaan. Vandaag was namelijk de Europese Dag van de Buren.

Voor het derde jaar gaf de stad een duwtje in de rug aan bewoners die een drink organiseren voor en met hun buren. Bovendien maakten deze Leuvenaars kans op een verrassingsmand vol lekkers. Ook kon je een speciale buur nomineren om hem of haar een boeket bloemen te laten bezorgen. Zo vielen onder meer de inwoners van de Dijledreef en het nabijgelegen woonwagenterrein in de prijzen. Zij organiseren vandaag samen hun jaarlijkse buurtfeest.

Kinderdagverblijf Wigman, in de sociale woonwijk Casablanca in Kessel-Lo, legde eveneens haar buren in de watten. Ze rekenen namelijk geregeld op de inzet van hun naaste buren voor hun werking. Daarom werden ze uitgenodigd voor een ijscoupe met alles erop en eraan in de zonnige Wigwamtuin. Via de stad Leuven kon het kinderdagverblijf een buur, Marie-Jeanne, een boeket bloemen laten bezorgen. Zij zorgt onder meer voor de cavia en het konijn en fungeert in de sluitingsperiode als conciërge.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio