Vier Tafels

Patersholparcours (3): Het restaurant

Christophe Derie Foto: Dominique Dierick

Gent - Komende vrijdag starten de Patershol- en Oudburgfeesten, de feesten voor de échte Gentenaars, zoals wel eens gezegd wordt. Wij staken er alvast ons licht eens op, en vertellen u elke dag hoe bewoners of horeca-uitbaters de feesten beleven. Vandaag deel 3: restaurant Vier Tafels.

Chef-kok Christophe Derie kijkt uit naar de Patersholfeesten. 'Want daarna begint mijn vakantie', lacht hij. 'Maar ik kijk er vooral naar uit omdat je altijd weer veel volk en veel buren ziet. En als het mooi weer is, wordt het helemaal fantastisch. Echt een mooie afsluiter.'

Derie is gespecialiseerd in exotische vis- en vleessoorten, zoals struisvogel, kangoeroe en krokodil. Maar tijdens de Patersholfeesten durft hij daar wel eens van afwijken.

'Het is het enige moment in het jaar dat we buiten een terras mogen zetten, en daar serveren we de traditionele keuken: mossels, Gentse stoverij, een steak, ... Vorig jaar hebben we dat voor het eerst gedaan, en dat viel blijkbaar in de smaak.'

Derie kiest bewust voor die eenvoudigere formule. 'De mensen willen niet te uitgebreid eten. Gewoon een hapje volstaat, want dan willen ze weer voortwandelen, naar de optredens gaan, de rommelmarkt bezoeken, ... Trouwens, binnen zul je wel nog altijd uit onze gewone menukaart kunnen kiezen.'

De volkswijsheid zegt dat de Patersholfeesten de Gentse Feesten voor de échte Gentenaars zijn, en Derie kan dat alleen maar beamen. 'Uiteraard zijn er altijd toeristen, maar je ziet hier toch vooraI veel Gentenaars. Voor velen onder hen is dat ook een afsluiter van hun vakantie.'

Vier Tafels, Plotersgracht 6, 09-225.05.52, resto@viertafels.be, www.viertafels.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio