‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ promoot fietsen met Bikewash

Kortrijk - Met Belgerinkel naar de Winkel poetst fietsen gratis op Bikewash in Kortrijk Wanneer: zaterdag 20 juni vanaf 11 uur Waar: Schouwburgplein, Kortrijk

Op zaterdag 20 juni eindigt de Bikewash promotour in Kortrijk. De Bikewash is een mobiel evenement in het kader van de campagne ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’.

 

Iedereen heeft wel ergens een fiets in huis. Maar bij velen staat die fiets ver weg in de garage onder een dikke laag stof. Om die mensen te stimuleren om met de fiets te gaan winkelen bieden de Belgerinkel initiatiefnemers (Bond Beter Leefmilieu, UNIZO, CM en de Fietsersbond) samen met de stad Kortrijk en VZW Mobiel een gratis poetsbeurt voor je fiets en een klein fietsonderhoud (banden pompen, remmen regelen, ketting smeren) aan. De kringloopwinkel zorgt voor een knusse hoek van waaruit het wachten op je fiets aangenaam wordt. En MAT, het Marks amateur toneel, zorgt voor wat ludieke omkadering.

 

VZW Mobiel organiseert een tweedehands fietsenmarkt waar je voor een prijsje een fiets op de kop kunt tikken. Het Preventieteam is aanwezig om fietsen te labelen. De fitclass van de CM evalueert met de fitheidstest je conditie. Verder zijn er ook nog een infostand van de Fietsersbond, een demo van Oxford en een demo van alternatieve fietsen en fietsoplossingen voor de winkelende klanten…

 

Fietsers die trendy gekleed of met een opvallende fiets naar de Bikewash afzakken worden gefotografeerd en maken kans op een blitse Walter Van Beirendonck fietstas.

 

De voorbije weken was de Bikewash al te gast in Landen, Hasselt en Heist-op-den-berg. Na Beveren op 13 juni sluit Kortrijk af op 20 juni.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio