Neem deel aan de wedstrijd voor gratis tickets

Het strand van De Panne is klaar voor een heerlijk festivalweekend

De Panne - Het terrein is afgebakend, de tenten staan recht en de ticketverkoop loopt. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van de festivalopener van het seizoen een klinkend succes te maken. 28 en 29 april: Festival aan zee op het strand van De Panne ter hoogte van de Leopold I-Esplanade.

Festival-aan-Zee is een nieuwe naam voor het festival dat de voorgaande jaren door het leven ging als Dranouter-aan-zee. Zo goed als hetzelfde concept maar met een meer zelfstandige naam. Meer eigenheid en duidelijkheid crëeren is het doel zonder aan de achtergrond te wijzigen. Dixit Schepen van Toerisme Bram De Grieck verloopt de samenwerking met de mensen van het Dranouter-festival nog steeds voortreffelijk.

Muzikaal blijft men grotendeels doorgaan op dezelfde lijn: een affiche met hoofdzakelijk groepen uit eigen land en zondag is er geprogrammeerd voor het hele gezin. Op zaterdag mikt men eerder op een jonger publiek maar er is ook duidelijk een accent-verschuiving die het duidelijkst wordt aangegeven door Intergalactic Lovers. Er wordt net iets breder geprogrammeerd dan vroeger (idem dito voor het Dranouter-festival in Augustus dat ook een lichte naamswijziging onderging). Met ervoor School is Cool als terugkomers en Arsenal erna als headliner kan het zaterdag enkel maar op een leuk feestje uitdraaien. Zondag is er veel kans dat we uitkomen op een ‘De Panne zingt deluxe’ aangezien de KETNET-band de allerjongstgen in vuur en vlam zal zetten en later op de dag zal het enthousiame niet minder zijn bij good old Raymond en het toch wel unieke Scala van de Kolacny Brothers die er ook een mooi internationaal verhaal hebben opzitten.

Uniek voor dit festival zal ook dit jaar weer de randanimatie zijn die zowel zaterdag als zondag breed wordt uitgesmeerd over de ganse Leopold I-Esplanade. Hopelijk wordt het weer hier geen spelbreker.

Vandaag woensdag werd het festivalterrein al ingelopen door een tweeduizendtal leerlingen van de West-Vlaamse internaten die enkele DJ sets van opkomend talent kregen geserveerd. Op donderdag vindt Dranouter-bad plaats een speciale festivaldag voor anders-validen met onder andere Het Zesde Metaal, De Romeo's, A Brand en Willy Sommers.

We hebben nog 5 dagtickets te geef voor zaterdag. Wie ons weet te vertellen bij welke vrouwenband het vrouwelijke School is Cool bandlid Nele Paelinck ook nog actief is maakt kans op zo’n ticket. Er is ook een kleine schiftingsvraag: uw reporter zal donderdagvoormiddag een toertje rond het festivalterrein lopen. Hoeveel tijd (minuten-seconden-hondersten) zal ik erover doen? Uw antwoorden naar depanne@nieuwsblad.be voor vrijdagavond middernacht. Succes!
 

www.festvialaanzee.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio