Jonge poezen met klauwen

Na de jonge leeuwen kwamen de jonge poezen. De Belgian Young Lions zijn talenten tot 23 jaar. Afgelopen zomer resulteerde dat in de D-League - de negen clubs uit eerste klasse laten hun beloftevolle jongeren een wedstrijd voor de eerste ploeg afwerken. De jonge basketbalmeiden vormen dan weer een team dat werd ingeschreven in de Eurocup, na de Euroleague de tweede Europese beker.

Nu zijn kampioen St.-Katelijne Waver en Namur Capitale zelf actief in de Eurocup, en kunnen ze dus geen talentjes afstaan. Waregem en Sprimont weigeren dan weer talenten vrij te geven. Pijnlijk, zeker in het geval van Waregem, met Daniel Goethals als coach. Dat is dezelfde bondscoach die afgelopen zomer met de -17-jarigen een vijfde stek op het WK veroverde.

Niet getreurd. De Lotto Young Cats, met de speelsters uit de overige teams uit eerste klasse, boekten op de eerste speeldag van de Eurocup een sensationele zege in het Portugese Coimbra. Young Cats die klauwen, een gepaste sportieve sneer naar de kortzichtigheid van sommige clubs.

Corrigeer