FOTO. Kerst in Hijfte: sterrenrestaurant serveert vissoepje en lam met witte kool en mosterd

Kerst in Hijfte, het is zowat de snelst opgebouwde traditie die er is. Begonnen op de koer van 't schooltje, nu in een grote tent op de feestweide naast de kerk. Een feestweide waar je donderdagavond alleen maar met boerenlaarzen op kon, maar waar nu een brede houten plankenvloer klaar lag van aan de straat tot in de tent. Als ze in Hijfte iets doen, dan doen ze het goed, zonder er zelf veel over te pochen. Tent vol gisterenavond, rond 18u30 toen Chris Corn het laatste nummer van zijn set door de tent joeg. Een uur later zou Yves Segers nog komen.

Ondertussen kon wie dat wilde terecht aan één van de drank- en eetstanden. Zowel 't Wethuis als D'Oude Pastorie, waarvan de uitbaters zopas de bevestiging van hun score kregen, zowel in de Gault&Millaut als de Michelinster, serveerden er lekkers. Bij D'oude Pastorie was dat een vissoepje en lam met witte kool en mosterd. Welke organisator van een kerstmarkt kan het zeggen, dat een sterrerestaurant er voor de catering zorgt? Die van Hijfte dus.

 

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio