28 & 29 juni

Open tuinen

Foto: Georges Peeters & Leo Spaey

Hoboken - Jan & Nicole Huylebroeck zetten hun deuren open voor bezoekers. van 'open tuinen'

'In samenwerking met de Landelijke Gilden zetten wij onze smalle, diepe stadstuin met landelijke elementen, oorspronkelijk 5 are groot, open voor het publiek. ' zegt Nicole. 'Wij werden laureaat voor de aanleg van deze tuin naar eigen ontwerp in de wedstrijd ‘De Vlaamse tuinaannemer’. Enkele jaren terug werd de tuin uitgebreid met 4 are en heeft nu 7 tuinkamers.
De voorbije jaren kreeg onze tuin regelmatig aandacht in de pers en werd telkens verrassend genoemd.
Door de heraanleg van de omliggende straten in 2008 wijzigde de tuin op korte tijd van zeer nat naar zeer droog. Sedertdien dienden enkele tuinkamers hierdoor noodgedwongen voorzien te worden van nieuwe aangepaste beplanting. Ook recent zijn er nieuwe aanplantingen verricht.
Lies en Chayenne houden hun café-zonder-bier ‘Aan ’t kot van de Jef’ open . Dit jaar serveren ze Oxfam fair trade koffie, thee en fruitsappen en ook zelfgemaakte brownies .
Wenst u wat inspiratie op te doen voor uw tuin of u te informeren over tuinontwerp, - aanleg en - onderhoud, dan heten wij u van harte welkom in de Jules Pauwelsstraat 52 te Hoboken. Telefonische info kan u krijgen op het nummer 03 830 44 90 . U kan ook een kijkje nemen op www.huylebroecktuinaanleg.be en www.opentuinen.be .'aldus Nicole.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio