1 juli = Vejelse Metten in Veerledorp en Trekker-trek in Varendonk

1 juli = Opendeurdag in dagcentrum Vogelzang (Vorst)

Weer of geen weer, zondag 1 juli is het weer Mettenfeest in Veerledorp. Op hetzelfde ogenblik gooit men in het dagcentrum Vogelzang in Vorst de deuren wijd open voor de tweejaarlijke opendeurdag. Geen twee zonder drie want in Varendonk zijn er de jaarlijkse trekker-trek-wedstrijden. De opbrengst gaat naar basisschool 'de Wijngaard'. Het zal zondag druk zijn in Laakdal.

Opendeurdag

In 2010 en 2011werd hard gewerkt om het dagcentrum nog toegankelijker te maken voor personen met een handicap. Dat was erg nodig na meer dan 25 jaar activiteit. Het gebouw was aan een dringende renovatie toe. Die werken zijn achter de rug. Er liggen echter al weer plannen op tafel om het gebouw uit te breiden aan de achterkant.

Vogelzang is intussen bekend. De wachtlijsten met nieuwe deelnemers groeien gestaag aan. Blijvende inspanningen zijn dus nodig om het nijpende plaatsgebrek weg te werken. Voor al die uitgevoerde en nog op stapel staande werken waren/zijn aanzienlijke financiële middelen nodig.

Ook  de deelnemers en medewerkers hebben zich niet onbetuigd gelaten. De vruchten van hun arbeid zijn te bewonderen in het ergo-lokaal, het tekenatelier en in  het crea-atelier. Deze werken kan men ook kopen.

Smullen maar

Een aantal soldaten van het regiment carabiniers-grenadiers uit Leopoldsburg komt een gastronomische barbecue verzorgen tussen 12 en 18u. Vooraf inschrijven (liefst voor morgen dinsdag 26.06 is nodig  via tel. 013 66 34 16 of via e-mail dagcentrum.vogelzang@skynet.be . Je vindt ze ook op www.ocmwlaakdal.be/diensten/dagcentrum.

Er is oook een pannenkoekentent, taartenhuisjes en ijsbar. In de grote tent speelt een synthesizerensemble sfeervolle muziek.

Vejelse Metten

Veerledorp wordt zondag verkeersvrij gehouden want op en rond het dorpsplein annex feestweide zal het traditiegetrouw druk zijn. De kinderen kunnen zich uitleven op 4 bungee-trampolines, eindeloze rondjes draaien op de grote paardenmolen, spectaculaire dingen doen op springkastelen. Er is ook een kleuterspeelpark.

 Verder is er straatanimatie, straattheater, steltlopers, clowns enz. Laakdalse sport-, jeugd- en cultuurverenigingen hebben standjes tussen de vele drank- en eettentjes;

Op het grote podium dingen vanaf 14.30u Sonatic, The Gravellers, Domino, Lash en Boogie Wonderband naar de gunst van het publiek.

Vanaf 22 tot 24 u is er nog een afterdansparty met dj Holyday.

-ludo vervloet- 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio