ontdek het oostelijk deel van de provincie Antwerpen

FOTO Al 5 Antwerpse wandelnetwerken gedigitaliseerd op wandelknooppunt.be

In februari van dit jaar lanceerde Webdesign Averbode in samenwerking met Toerisme Provincie Antwerpen de eerste online wandelrouteplanner op basis van de wandelnetwerken in Vlaanderen. Wandelnetwerk ‘de Merode’, het groene gebied rond Westerlo, kwam als eerste aan de beurt. 4 maanden later zijn naast ‘de Merode’ nog eens 4 wandelnetwerken (Kempense Landduinen, Kempense Kolonies, Kempens Landgoed én Kempense Heuvelrug) toegevoegd aan wandelknooppunt.be.

Wandelaars kunnen vanaf nu het oostelijke deel van de provincie Antwerpen te voet ontdekken met behulp van de digitale wandelrouteplanner.
 

Sven Nijs, zaakvoerder van Webdesign Averbode én ontwikkelaar van wandelknooppunt.be, legt uit: “Op korte tijd heeft de samenwerking met TPA een mooi resultaat opgeleverd.Binnen de 4 maanden zijn 5 van de 12 Antwerpse wandelnetwerken gedigitaliseerd op wandelknooppunt.be. Als alles loopt zoals gepland, zullen tegen het einde van dit jaar de 12 Antwerpse wandelnetwerken online staan. Ik ben blij dat TPA als eerste van de 5 Vlaamse provincies zijn medewerking wilt verlenen aan dit privé-initiatief. Wandelknooppunt.be is hét bewijs dat een publiek-private samenwerking tot een uitstekend resultaat kan leiden waarbij in dit geval de wandelaar de vruchten plukt.”
 

Wat met de andere provincies?


Sven Nijs: “Die vraag wordt geregeld gesteld. Helaas verleent momenteel enkel TPA zijn medewerking. Ik hoop dat de 4 andere Vlaamse provincies snel op de kar zullen springen en open staan voor een samenwerking. Voorlopig is dat echter niet het geval en beperkt wandelknooppunt.be zich tot de provincie Antwerpen.”
 

Je vindt momenteel meer dan 1900 km aan wandelroutes op wandelknooppunt.be. Via een aantal nuttige functies stippel je op deze website op maat wandeltochtjes uit en heb je de mogelijkheid om de wandelroutes te downloaden in GPS-formaat.
Meer info: www.wandelknooppunt.be

-ludo v-
 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio