jaarmarkt met veel animatie

FOTO Pret voor elk op de Vejelse Metten

Oorspronkelijk waren de Metten van de Vejelse middenstanders bedoeld als een jaarmarkt met vooral verkoop van allerlei waren. Animatie in de rand van die markt was er nauwelijks. Met de jaren werden die rollen evenwel omgekeerd. Het randgebeuren werd hoofdgebeuren, de eigenlijke markt in een bijrol gedrukt.

Toch werden er her en der nog flink wat zaken gedaan. Een autoverdeler verkocht alle wagens die hij tentoonstelde en ook andere kramen boekten een flinke omzet.

Het merendeel van de mensen kwam evenwel op de randanimatie af. Beetje flaneren, de kinderen laten genieten bij een paar clowns of op de opblaasbare creaties allerhande en af een toe een ijsje likken of iets drinken.

Vooral de drankstalletjes droegen de voorkeur weg van de bezoekers zonder kinderen. Bijpraten met oude bekenden die al jaren uit Veerle waren verhuisd maar uitgerekend op deze dag hun roots nog eens aandeden. Of gewoon met de vrienden van alledag keuvelen over alles en nog wat.

De puberende jeugd en de jonge twintigers werden meer gecharmeerd door de decibels van vele groepen die het grote podium constant bezetten. Een Werchter in het klein als het ware.

In bijlage een reeks foto's die een deeltje van de stemming proberen te vertellen.

foto's ludo vervloet

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio